Hava Durumu

Ünal'dan Yıldıztepe çıkışı: 'Hayri beyin hobi alanı gibi oldu'

Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. Ahmet Murat Ünal, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Alanı Projesi hakkında "İkide bir çukur açma çalışması yapılan bu bölge Hayri beyin hobi alanı gibi oldu. Bu hesapsız kitapsız işlemleri yapanlara göreve geldiğimizde rücu edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2019 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ünal'dan Yıldıztepe çıkışı: 'Hayri beyin hobi alanı gibi oldu'

Birkaç kez temel atma töreni yapılan ve bir türlü temeli atılmayan, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Alanı Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Dr. A. Murat Ünal, "Plansız programsız yapılmaya çalışılan bu projede yaklaşık 3 yıldır gelinen nokta çukur açmaktan öteye gitmemiştir. Yıldıztepe köstebek yuvası gibi oldu. Jeolojik etütleri yapılmayan bu çalışmalar esnasında toprak kayması yaşandı. AFAT ekipleri yaşanan toprak kayması sonrası yaptığı çalışmalar neticesinde, hemen yukarısında bulunan binaların heyelan riski altında olduğunu söyledi. Vatandaşın ve belediyenin uğradığı milyonlarca zararın hesabını soracağız" şeklinde konuştu.

HAYRİ BEYİN HOBİ ALANI GİBİ OLDU

Mudanya için çok değerli bir alan olan Yıldıztepe bölgesinde yapılmaya çalışılan bu projenin yaklaşan yerel seçimlerin verdiği panik ile sürdürüldüğünü vurgulayan Dr. Ünal, "Karayollarından izin almadan, yan tarafında bulunan yaklaşık 17 dönümlük arsanın Milli Emlak'tan Mudanya Belediyesi'ne tahsisini yapmadan girişilen bu proje yine eksik olacak. İkide bir çukur açma çalışması yapılan bu bölge Hayri beyin hobi alanı gibi oldu. Bu hesapsız kitapsız işlemleri yapanlara göreve geldiğimizde rücu edeceğiz" diye ifade etti. Mudanya halkına yüklenen bu lüzumsuz bedellerin ilgili kişilere ödetilmesi noktasında tüm yasal hakları kullanacaklarını dile getiren Dr. Ünal, "Mevcut belediye başkanı her fırsatta Atatürkçülükten dem vuruyor. Buraya Mudanya'dan birkaç derneğin girişimleri sonucu Atatürk büstü yapılıp Türk Bayrağı dikildi. Geçtiğimiz aylarda ise mevcut belediye başkanı Atatürk büstünü ve Türk Bayrağını kimseye sormadan etmeden kaldırttı" diye sözlerine ekledi.

REKLAM BELEDİYECİLİĞİ YAPILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'ya hizmet noktasında büyük katkılarının olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mudanya'da mevcut belediye yönetimi tarafından 5 yıl boyunca sadece reklam belediyeciliği yapıldığını ve hizmet noktasında sınıfta kaldığını ifade etti. "Mudanyalı hemşerilerime, çok güvendiğimiz ve merkezi hükümet olarak büyük destek verdiğimiz adayımızı emanet ediyorum" diyen Esgin, "Mudanyalılar hiç merak etmesin. Dr. Murat Ünal göreve geldiğinde büyükşehir belediyesi ve merkezi hükümetin desteği ile Mudanya hak ettiği değere kavuşacaktır" diye konuştu.

ESNAFA ZİYARET

Ünal, İpar Caddesinde bulunan esnafları da ziyaret etti. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ve belediye meclis üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde konuşan Dr. Ünal, "Esnafımızın geçtiğimiz 5 yılda neler çektiğini biliyoruz. Görüştüğümüz her esnaf kardeşim değişim istediğini söylüyor. Baskıdan bıkmış durumdalar. Esnafına bu muameleyi yapanlar gerekli cevabı 31 Mart günü alacaklardır" dedi.

ESNAF 5 YILDA 5 MİLYON TL CEZA ÖDEDİ

Mudanyalı esnafın sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Dr. Ünal, "Mudanya Esnaf Odası'ndan aldığımız bilgiye göre Mudanya'da 3 Bin 500 esnafımız geçtiğimiz 5 yılda yaklaşık 5 Milyon TL ceza ödedi. Bu rekor bir tutardır" diye konuştu. Yerel belediye ve esnafın olumlu iletişim kurması gerektiğine vurgu yapan Dr. Ünal, "Hacizlerle mühürlerle ve yüksek kira zamları ile zarara uğratılmış Mudanyalı esnaf kardeşlerim hiç merak etmesinler. Göreve geldiğimizde oluşturulmuş bu baskıyı ortadan kaldıracağız. Esnafı gülümseyen bir Mudanya'yı tekrar oluşturabilmek için çok az zaman kaldı. Esnaf kardeşlerimin destekleri ile Mudanya rahat nefes alacak" şeklinde konuştu.

"BİZ ADAYIMIZA GÜVENİYORUZ"

"Mudanya'nın öz evladı Dr. Ahmet Murat Ünal'ın projelerine ve kendisine güveniyoruz" diyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Tüm gün Mudanya'da başkanımla çalışma yaptık. Gördüğüm kadarıyla Mudanya'nın tüm kesimlerinde bir mutsuzluk hâkim. Bu mutsuzluğu ortadan kaldırmak için inanıyorum ki Mudanyalı hemşerilerim Mudanya'yı bu huzursuzluğa hapsedenlerden hesabını soracaktır" dedi. Esnafın yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını ifade eden Esgin, "Bu sevgi, ilgi ve alaka 31 Mart günü karşılığını bulacaktır" diye işaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.