Hava Durumu

Üniversite sınavındaki '15 dakika' kuralına ilişkin önemli açıklama

Bugün basının karşısına geçerek üniversiteye giriş sistemindeki yeni düzenleme hakkında bilgi veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, geçtiğimiz senelerde çok tartışılan "15 dakika" kuralıyla ilgili de sevindirici açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Üniversite sınavındaki '15 dakika' kuralına ilişkin önemli açıklama

YÖK Başkanı Yekta Saraç, haftalardır beklenen açıklamayı bugün yaptı. 2018-2019'da sınavın yeni adının Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı olacağını belirten Saraç, sınavların haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacağını, soru sayısının da 80 olacağını söyledi.

Adayları zor durumda bırakan ve çok tartışılan  "15 dakika" kuralının bu sene de uygulanıp uygulanmayacağı sorusu üzerine Saraç,  "Sınavın sahibi olan YÖK olarak ÖSYM Başkanımızla bu hususu masaya yatırdık. Zannedersem geçen sene yaşanılan o sıkıntılı durumların örnekleri bu sene yaşanmayacak veya daha asgari bir düzeyde yaşanacak. Bir takım güvenlik endişeleri var. Bunları dikkate almak durumundayız. Ama bu güvenlik endişesiyle sınav konforu arasında da bir denge tutturmamız lazım. Güvenlik ve sınav konforu arasında bir denge oluşturulacağı hususunu ben ÖSYM Başkanımızdan duydum. Bundan da mutluluk duydum" şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.