Hava Durumu

Ünlü deprem uzmanından korkutan açıklama: 'Türkiye'deki fay hatlarının tümü harekete geçti'

Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası'nda Türkiye'deki depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki fay hatlarının tamamının harekete geçtiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ünlü deprem uzmanından korkutan açıklama: 'Türkiye'deki fay hatlarının tümü harekete geçti'

Uğur Dündar'ın, Tele1'de yayınlanan 'Demokrasi Arenası' programına katılan Prof. Ahmet Ercan, şunları söyledi:

"Bu yıl Türkiye deprem yılını yaşıyor. Bunun nedeni de Afrika anakarasının Türkiye'ye toslama hızında yaklaşık yüzde 25 ile yüzde 50'lik bir artış oldu. Yani Kuzeye doğru bir itme söz konusu. Bu Türkiye'yi çok kastı. Yaşanan bu son 4 depremin ardından Türkiye'deki kırıkların (fay hatlarının) tamamının harekete geçtiğini gördüm. Bunu ilk defa gördüm. Ben 'fay' demiyorum aslında 'kırık' diyorum. Çünkü 'fay', Gürcüce bir kelimedir, deterjan-temizleyici demektir. Türkçe'de fay diye bir kelime yok. Türkiye bir deprem yılı yaşayacak. Ben şunu söylemiyorum, ben 'her an deprem olabilir' diyen bir kişi değilim."

GERİLİM ARTTI DEMİŞTİ

Öte yandan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa'yla ilgili  "150 yılı geçmiş Bursa fayı üzerindeki gerilim artmış durumdadır. Marmara Denizinin içindeki sismik boşluk mevcuttur. Buralarda oluşabilecek depremlerden Bursa da etkilenecektir. 3 milyona sahip olan Bursa, 10 milyon üzerindeki İstanbul, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkaleyi etkileyen depremlere karşı hükümetin acil planlar yapması lazım" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.