Hava Durumu

Ünlü yönetmen Ceylan, 24. Saraybosna Film Festivali'ne konuk olacak!

Bu yıl 10-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 24. Saraybosna Film Festivali'nin programı belli oldu. Ülkemizden birçok yönetmen filmleriyle festivalde yer alacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ünlü yönetmen Ceylan, 24. Saraybosna Film Festivali'ne konuk olacak!

Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan Saraybosna Film Festivali'nin programı nihayet açıklandı.

Ana Yarışma bölümü jüri başkanlığını Asghar Farhadi'nin yapacağı ve Paweł Pawlikowski'nin prömiyerini 71. Cannes Film Festivali'nde yapan filmi Cold War'la açılacak festivalin programında ülkemizden de pek çok isim yer alıyor.

Öncelikle festivalin Ana Yarışma bölümünde Osman Doğan'ın ilk uzun metraj filmi Güvercin Hırsızları yer alıyor. In Focus bölümünde ise bu yıl onur konuğu olarak festivalde boy gösterecek Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı ile Aida Begić'in Bosna Hersek-Türkiye ortak yapım filmi Bırakma Beni yer alacak.

Ayrıca bu yıl ülkemizden yedi farklı isim festivalin ustalık sınıfına katılacak. Oyunculuk ustalık sınıfına Abdulaziz Capkurt, Ayris Alptekin ve Elit İşcan; yönetmenlik ustalık sınıfına Berrak Çolak ve Pınar Yorgancığlu; yapımcılık ustalık sınıfına Sinem Altındağ; görüntü yönetmenliği ustalık sınıfına ise Uğur Becer katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.