Hava Durumu

'Uruguay'a bir sahtekar kaçtı, ensesindeyiz'

Türkiye'ye zarar veren terör örgütleri üyelerinin ve sahtekarların yurtdışında dahi olsalar enselerinde olduklarını belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  "Uruguay'a bir sahtekar kaçtı. Onun da ensesindeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Uruguay'a bir sahtekar kaçtı, ensesindeyiz'

 AK Parti Bursa İl Başkanlığının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği siyaset akademisine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.  Tüm dünya ülkelerinde elçilik açacaklarını belirten Çavuşoğlu, "Latin Amerika'da da olmak üzere tüm ülkelerde büyükelçiliklerimizi açacağız. Şimdi sırada Uruguay'da. Uruguay'a da bir sahtekar kaçtı. Onun da ensesindeyiz. Öyle milletimizi dolandırıp da kaçmak yok. Öyle terör eyleminde bulundum kaçtım yok. Tüm hainlerin ensesindeyiz. Dış politikamızın en önemli unsurlarından bir tanesi de budur. Terör ile FETÖ'yle mücadeledir. FETÖ'cülerin bir çoğunu Türkiye'ye getirdik. Bazı ülkeler rica ettiği için isimlerini açıklamıyoruz. FETÖ tüm dünyayı korkutmuş" dedi.

ABD'YE KUDÜS TEPKİSİ

ABD'nin Kudüs kararına tepki gösteren Çavuşoğlu, "ABD bu kadar güçlü de biz onlara kalsaydık Kudüs kararında ne olurdu? Kudüs kararında BM'de oylamada ABD tüm ülkeleri tek tek tehdit etti. Nüfusu büyük olan ülkeler bile tehdit aldıklarını söyledi. Üzerimizde çok büyük baskı var ama direniyoruz dediler. Ertesi sabah ise direnecek gücümüz kalmadı biz çekimser oy kullanacağız ama Filistin ile ilgili tutumumuz değişmedi. Çok baskı, tehditler var dedi koca koca ülkeler" diye konuştu.

AFRİKA NEDEN TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLMUYOR?

Türkiye'nin inandığı yolda yürümesinin birçok ülkeyi rahatsız ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Belli kesimlerdeki ülkelerden söz ediyorum. Onlara buradan söylüyoruz, hazmetme kapasitenizi genişletin. Çünkü çok daha rahatsız olacaksınız. Ayrıca niye rahatsız oluyorsun. Türkiye'yi dost olarak görüyorsan rahatsız olmazsın. Düşman olarak görüyorsan rahatsız olursun. Afrikadakiler neden Türkiye'den rahatsız olmuyor? Çünkü biliyorlar ki biz sömürgeci bir anlayış ile oraya gitmedik" ifadelerini kullandı.

YUKARIDAN KONUŞMAYACAKSINIZ

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sen madenini bana ver gerisine karışma, ben sana istediğin zaman para veririm diyen bir ülke değiliz. Bizim kimse ile sorunumuz yok. Biz çifte standartlara karşıyız. Biz iki yüzlülüğe, dayatmaya karşıyız. Tepeden bakanlara karşıyız. Bizimle konuşmak istiyorsanız göz hizasında konuşacaksınız. Yukarıdan konuşmayacaksınız."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.