Uzmanlar araştırdı: Kırmızı et ve peynir kalp için faydalı
Uzmanlar araştırdı: Kırmızı et ve peynir kalp için faydalı
Kanada'da yapılan bir araştırma günde makul miktarda kırmız et ve peynir tüketiminin kalp sağlığı için faydalı olduğunu ortaya koydu.
Haber Giriş Tarihi: 30.08.2018 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kanada'da McMaster Üniversitesi uzmanları 50'den fazla ülkede yetişkinler arasında bir araştırma yaptı. 218 bin kişi beslenme alışkanlıkları bakımından beş kategoriye ayrıldı.
Sonuçlar, dengeli bir diyet çerçevesinde her gün makul miktarda kırmızı et ve süt ürünü tüketiminin kalp-damar hastalıkları ve erken ölüm riskini etkili bir şekilde azalttığını gösteriyor.
Araştırmanın sonucu bugünkü diyet tavsiyeleriyle çelişiyor gibi görünse de uzmanlar uyarıyor. İşlenmemiş et ve süt ürünleri tüketimi, tek başına kalp sağlığını sağlamaya yetmiyor.
Burada birkaç noktaya dikkat çekiliyor. Öncelikle tüketilen kırmızı etin işlenmemiş olması gerekiyor.
Ayrıca karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi isteniyor. Etin ve süt ürünlerinin yanı sıra bolca meyve, sebze, bakliyat, tam tahıl ve fındık tüketilmesi öneriliyor.
Aşırı kırmızı et tüketiminin özellikle işlenmiş etin bağırsak kanseri riskini artırdığı düşünülüyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uzmanlar araştırdı: Kırmızı et ve peynir kalp için faydalı
Kanada'da yapılan bir araştırma günde makul miktarda kırmız et ve peynir tüketiminin kalp sağlığı için faydalı olduğunu ortaya koydu.
Kanada'da McMaster Üniversitesi uzmanları 50'den fazla ülkede yetişkinler arasında bir araştırma yaptı. 218 bin kişi beslenme alışkanlıkları bakımından beş kategoriye ayrıldı.
Sonuçlar, dengeli bir diyet çerçevesinde her gün makul miktarda kırmızı et ve süt ürünü tüketiminin kalp-damar hastalıkları ve erken ölüm riskini etkili bir şekilde azalttığını gösteriyor.
Araştırmanın sonucu bugünkü diyet tavsiyeleriyle çelişiyor gibi görünse de uzmanlar uyarıyor. İşlenmemiş et ve süt ürünleri tüketimi, tek başına kalp sağlığını sağlamaya yetmiyor.
Burada birkaç noktaya dikkat çekiliyor. Öncelikle tüketilen kırmızı etin işlenmemiş olması gerekiyor.
Ayrıca karbonhidrat tüketimine dikkat edilmesi isteniyor. Etin ve süt ürünlerinin yanı sıra bolca meyve, sebze, bakliyat, tam tahıl ve fındık tüketilmesi öneriliyor.
Aşırı kırmızı et tüketiminin özellikle işlenmiş etin bağırsak kanseri riskini artırdığı düşünülüyor.
En Çok Okunan Haberler
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü
İzmir'de korkutan deprem
Başkan Işık'a ziyaretçi akını
Bursa'da şantaj yaptığı iddia edilen gazeteciye hapis cezası
Ukrayna: Rus bombardıman uçağını düşürdük
İran: Saldırıda füze değil, İHA kullanıldı
"İsrail'in ABD'siz İran'a savaş açması mümkün değil"
Bursa'da yangın paniği!