Tahinin besin değer ve faydaları hakkında bilgi veren Diyetisyen Gülşen Lükel, pekmezle karıştırıldığında daha faydalı olduğunu kaydetti.
Haber Giriş Tarihi: 29.04.2019 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kahvaltı sofralarında pekmeze eşlik eden tahin çok doğru bir besin seçimi olduğunu belirten Diyetisyen Gülşen Lükel, tahinin besin değer ve faydaları hakkında şunları söyledi:
"Tahin, susam tanelerinin kavrulup un haline getirilmesi ve ezilmesiyle elde edilir. Romalı hekm Celsus (İÖ 25) bile "Tıp Üzerine" adlı eserinde susamdan bahsetmektedir. Ülkemizde halk tıbbında önemli yeri olan susam yağı kabızlık giderici, yanık iyileştirici, boğaz ağrısında tedavi edici, saç güçlendirici ve tok tutucu olarak bilinir. Başta sabun olmak üzere kozmetik endüstrisiyle ecza endüstrisinde de kullanılır.
Susamdan elde edilen tahin'in 100 gramında 595 kalori, 54 g yağ, 21 g karbonhidrat ve 17 g protein bulunur. Susam yağı doymuş, tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. 100 gr tahin yetişkin bir insanın günlük kalsiyum gereksiniminin %75'ini, demir gereksiniminin %60'ını, B grubu vitamin gereksiniminin yaklaşık %50'sini karşılar."
AŞIRI TÜKETİMİ KİLO YAPABİLİR!
Kahvaltılarda tüketilen tahin-pekmez karışımının çok doğru bir tercih olduğunu belirten Lükel, "Pekmezin kalsiyum ve demir zenginliğiyle karışan tahin daha da besleyici hale gelir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta tüketimde aşırıya kaçmamaktır. Kalori yoğunluğu nedeniyle aşırı tüketimi istenmeyen kilo artışları yapabilir" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uzmanlar uyarıyor: Sofranızdan eksik etmeyin
Tahinin besin değer ve faydaları hakkında bilgi veren Diyetisyen Gülşen Lükel, pekmezle karıştırıldığında daha faydalı olduğunu kaydetti.
Kahvaltı sofralarında pekmeze eşlik eden tahin çok doğru bir besin seçimi olduğunu belirten Diyetisyen Gülşen Lükel, tahinin besin değer ve faydaları hakkında şunları söyledi:
"Tahin, susam tanelerinin kavrulup un haline getirilmesi ve ezilmesiyle elde edilir. Romalı hekm Celsus (İÖ 25) bile "Tıp Üzerine" adlı eserinde susamdan bahsetmektedir. Ülkemizde halk tıbbında önemli yeri olan susam yağı kabızlık giderici, yanık iyileştirici, boğaz ağrısında tedavi edici, saç güçlendirici ve tok tutucu olarak bilinir. Başta sabun olmak üzere kozmetik endüstrisiyle ecza endüstrisinde de kullanılır.
Susamdan elde edilen tahin'in 100 gramında 595 kalori, 54 g yağ, 21 g karbonhidrat ve 17 g protein bulunur. Susam yağı doymuş, tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini içerir. 100 gr tahin yetişkin bir insanın günlük kalsiyum gereksiniminin %75'ini, demir gereksiniminin %60'ını, B grubu vitamin gereksiniminin yaklaşık %50'sini karşılar."
AŞIRI TÜKETİMİ KİLO YAPABİLİR!
Kahvaltılarda tüketilen tahin-pekmez karışımının çok doğru bir tercih olduğunu belirten Lükel, "Pekmezin kalsiyum ve demir zenginliğiyle karışan tahin daha da besleyici hale gelir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta tüketimde aşırıya kaçmamaktır. Kalori yoğunluğu nedeniyle aşırı tüketimi istenmeyen kilo artışları yapabilir" dedi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da CHP'den seçilen başkanlar Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
AK Parti Bursa'dan Başkan Bozbey'e ziyaret
Bursa’da rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor
Başkan Aydın engelsiz koroya eşlik etti
Kayıp mürettebatın ailelerinin feryadı: "İhmallerin araştırılmasını istiyoruz"
Elektrikli araçların enerjisi Bursa’dan
Mustafakemalpaşa'de 5 yılda soruşturulan dosya sayısı açıklandı
Osmangazi'de Ürün ve El Sanatları Fuarı Bakan Yardımcısının katılımıyla açıldı
Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu