Hava Durumu

Vakıfköy'de tarihi imza! Bursaspor rakiplerine fark atacak!

Bursaspor Kulübü'nün Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde yapımı planlanan Spor Lisesi'nin son aşaması olan protokol imzaları, bugün yapılan törenle atıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Herkesin hayali gerçekleşiyor. Spor okulu ile Bursaspor, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Bursaspor olarak kurumsallaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Vakıfköy'de tarihi imza! Bursaspor rakiplerine fark atacak!

Vakıfköy Tesisleri'nde gerçekleşen törene, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Başkan Ali Ay, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

AY: 28 AYDA BAŞARDIK

Törende konuşan Başkan Ali Ay, "Onlarca yıldır hayal edilen, kongrelerde sözü edilen büyük projeydi spor lisesi. 28 aylık görev sürecimizde başka projelerde olduğu gibi, spor lisesi yapımında da çok ciddi uğraşlar verdik. Bu projenin gerçekleşmesinde hepimizin çok büyük bir emeği var. Eski ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma da katkıları için çok teşekkür ediyorum. Vakıfköy, Bursaspor'un temelidir, harcıdır. Bursaspor'un oyuncu fabrikasıdır. Bu fabrikanın en önemli eksiği eğitimdi.  Bugün de bunu ortadan kaldırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

EDEBALİ: ÖNEMLİ PROJE

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım ilçemiz için büyük hedeflerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de Yıldırım'ı spor şehri yapmak. 250 bin genç nüfusu olan bir şehir. Biz de bu kapsamda büyük projelerimiz var. Türkiye'nin en büyük spor kompleksi Yıldırım'da inşa ediliyor. Amaç gençlerle doğru iletişim kurabilmek. Vakıfköy Tesisleri de Yıldırım için çok önemli. Başkan Ali Ay'da bir hayalle başladı dedi. Bugün geldiğimi nokta itibariyle hayalleri gerçeğe dönüştürmede en büyük somut adımı atıyoruz" dedi.

ŞAHİN: FUTBOLUN GELECEĞİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Altyapıdan yetişen oyuncuları Bursaspor'a hem gelir hem de başarı getiriyor. Bursaspor'un Futbol Akademisi burada. Şimdi Akademik eğitimini almış futbolcular yetiştireceğiz. Sadece Bursaspor'a değil, Türk futboluna. Başkan Ali Ay, bunu vaat etmişti. Gerçekleştirdi. Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a projeyi gösterdik. Kendisi de tek bir cümle ile, 'Bize bunlarla gelin' dedi. Futbolu bu projeler kurtarır. Sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ederiz. Fatih Terim, Samet Aybaba gibi isimleri belki de buraya getirip ders verdireceğiz. Bu hayaller bir bir gerçekleşecek. Bursaspor'un ve Türk futbolunun altyapısı değişecek. Yabancı lisan konuşan futbolcular olacak" dedi.

HAYAL GERÇEKLEŞİYOR

Bursa Valisi İzzettin Küçük törende şunları söyledi: "Herkesin hayali olan konu burada gerçekleşiyor. Gerçekleşmesi için başlangıcını yapıyoruz. Spor okulu ile Bursaspor, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Durum bunu gösteriyor. Bursaspor olarak kurumsallaşıyoruz. Spor kulüplerinde en büyük eksiklik olan kurumsallık artık gerçekleşiyor. Dünyadaki en büyük takımların özelliği de kurumsallaşmaktır. Ali Ay başkanımızı da tebrik ederim. Geldiğinde beri söylüyordu şimdi gerçekleşiyor. Herkese çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.

MÜSTEŞAR TEKİN UMUTLU

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Sektörün nasıl elemana ihtiyacı varsa, o elemanı yetiştirecek müfredat oluşturduk. Dışarıdan da herhangi bir tesiste çalışan yetkin bir kişi, okullarımızda bu dersleri verebilecek. Müfredatı biz oluşturacağız, futbol ile ilgili dersleri de Türkiye Futbol Federasyonu oluşturacak. Türkiye'nin her koşullarından öğrenci seçip, kendi sınavlarına tabii tutup yetiştirilebilecek. Bursaspor aradığımız kulüptü. Bu işi beraber yapabileceğimize kanaat getirdik. Ben tahmin ediyorum ve iddialıyım, 10 yıl sonra buraya yeniden gelirsek bir sürü Enes Ünal'dan, Ozan Tufan'dan bahsedeceğiz. Bu projenin arkasında olacağız" şeklinde konuştu.

FORMA HEDİYE ETTİ

Törenin sonunda Başkan Ali Ay, projede emeği geçen Valimiz İzzetin Küçük, Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'e imzalı ve çerçeveli Pablo Batalla forması hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.