Hava Durumu

Valilik duyurdu! İşte Bursa'daki Suriyelilerle ilgili alınan kararlar...

Bursa'da kaydı bulunmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmeleri ve işyerlerine yönelik denetimlerin sıklaştırılmasıyla ilgili Valilik'ten açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2019 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2019 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Valilik duyurdu! İşte Bursa'daki Suriyelilerle ilgili alınan kararlar...

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "03.09.2019 günü Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun başkanlığında ilimizde gerçekleştirilen "Göç  Değerlendirme Toplantısı"nda alınan kararlar doğrultusunda, Bursa'daki tüm işyerlerine yönelik, 30 Kasım 2019 tarihine kadar yoğun bir bilgilendirme ve rehberlik faaliyeti yürütülecektir.

Bu amaca matuf olarak oluşturulacak ekipler marifetiyle yapılacak denetimlerde;

Çalışma izin belgesi bulunmayan geçici koruma kapsamında Suriye uyrukluların kayıt dışı çalıştırılmaması,

İşyerlerindeki yabancı dildeki tabelaların yasal mevzuata uygun hale getirilmesi,

İşyeri ruhsatı, vergi mükellefiyeti ve çalışma izin belgesi olmayan işyerlerinin bu eksikliklerinin giderilmesi amaçlanmaktadır.

Bursa dışındaki illerde geçici koruma kaydı bulunan yabancılar ikamet illerine veya belirlenen illerden seçecekleri illere yönlendirilecektir.

Sadece 31.12.2019 tarihine kadar ikamet il değişikliği yapmak amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuranlardan 2018-2019 eğitim öğretim yılında çocuklarının Bursa ilinde bulunan okullara kayıtlı olduğunu belgeleyebilenlerin, Bursa iline kayıtlı Suriyelilerin eş, ergin olmayan çocukları ve bağımlı ergin çocuklarından aile birleşimi kapsamında değerlendirilenlerin, üniversite eğitimi alacak olanların, çalışma izni düzenlenenlerle bu kişilerin eş, ergin olmayan çocukları ve bağımlı ergin çocuklarının, yakınlarının bakımındaki ailesinden ayrı düşmüş çocukların ve sağlık durumu nedeniyle tedavi görmekte olan yatan veya başka bir ile gönderilmesi tedavisinde aksaklığa neden olacak ağır hastalarla bunların bakımından sorumlu refakatçilerinin ikamet illeri Bursa olarak değiştirilecektir.

Kayıtsız Suriyeli yabancıların kendiliğinden İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurması halinde söz konusu yabancılar biometrik kayıtlarının alınmasına müteakip geçici koruma kayıt işlemlerinin yapılması amacıyla belirlenen illere yönlendirilecektir.

Kolluk kuvvetlerince yakalanan kayıtsız Suriyeli yabancılar kayıt işlemleri yapılmak üzere geçici barınma merkezlerine gönderilecektir.

Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerine gitmek isteyen Suriyeli yabancılara istisnai haller dışında yol izin belgesi düzenlenmeyecektir." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.