Hava Durumu

Velilere 'okulda başarı' tavsiyesi: Çocuklarınızı 21.00'de uyutun

Okulların başlamasına bir hafta kala uzmanlar aileleri uyarıyor. Bütün Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, Çocukların belli bir uyku rutinine alıştırılması gerektiğini belirterek, "Çocukların en geç akşam 21.00'de yatacak şekilde hazırlanması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Velilere 'okulda başarı' tavsiyesi: Çocuklarınızı 21.00'de uyutun

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına bir hafta kaldı. Bütün Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan da ailelere birkaç tavsiyede bulundu.

Türkiye gazetesinin haberinde tavsiyelerine yer verilen Fidan, çocukların belli bir uyku rutinine alıştırılması gerektiğini söyleyerek, "Gece 9 saatlik uyku, çocuğun eğitimi ve okula adaptasyon süreci için şarttır. Yeteri kadar uyumamaları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluklarında artışa yol açabilir. Tatil dönemlerinde aileler biraz esnek davranır. Ancak eğitim döneminin başlamasına son bir hafta kala çocukların en geç akşam 21.00'de yatacak şekilde hazırlanması gerekiyor. 

Uykuyu artırabilecek süt, ayran, yoğurt gibi ürünler çocuklara akşam üstü verilmelidir. Yatmadan birkaç saat önce midelerini doldurmamalıyız. Uyudukları ortam sessiz ve karanlık olmalıdır. Çocukların saat 18.00-19.00'dan sonra teknolojik herhangi bir cihazla temasta bulunmaması gerekiyor, çünkü uykuları dağılabiliyor. Yatmadan önce onlara sonu güzel biten bir masal ya da hikaye okuyabiliriz. Bu hem dinlendirici hem de uykuya geçişi hızlandıran bir araç olabiliyor" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.