Hava Durumu

Velilerin okuldan attırmak istediği Koral Kutlu Avrupa ikincisi oldu! Şimdi utandınız mı?

13 yaşındaki bedensel engelli Koral Berkin Kutlu, erkekler 50 m kelebekte 48.08'lik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalyayı boynuna taktı. Gazeteci Melis Alphan ise, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Velilerin okuldan attırmak istediği Koral Kutlu Avrupa ikincisi oldu! Şimdi utandınız mı?

Ampute sporcu Berkin Kutlu, su korkusundan anne ve babası ile eğitmenlerinin ilgi ve sevgisi sayesinde kurtularak yüzmeye başladı. Sağ kolu ve sol bacağı olmayan 13 yaşındaki milli sporcunun çalışma azmi ve başarı isteği, Paralimpik Oyunlara katılma barajı olan Ipc Dünya A'yı geçen en küçük sporcu olma başarısını beraberinde getirdi. Finlandiya'da düzenlenen 2019 Avrupa Gençlik Oyunları'nda Koral Berkin Kutlu gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

HEDEF TOKYO 2020 PARALİMPİK OYUNLARI

Yarışlarda çok heyecanlanan ve hırslanan Berkin, 9 Eylül 2019'da Londra'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına katılma hakkını da elde etmeyi başardı.

Erkin, haftanın 5 günü, günde 3 saat çalışıyor. Yüzmeyi hayatı boyunca sürdürmeyi düşünen Berkin'in, şimdiki hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak ve orada altın madalya kazanmak.

ŞİMDİ UTANDINIZ MI?

Gazeteci Melis Alphan ise, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Alphan paylaşımında, Berkin Kutlu'nun bedensel engelli olmasından dolayı ilkokulda yaşadığı zorluktan bahsederken, diğer öğrencilerin velileri tarafından Kutlu'nun okuldan attırılmak istendiğini aktardı.

Alphan, gümüş madalya kazanan Koral Berkin Kutlu için, "İlkokulda iken, engelli olması nedeniyle aynı okulda çocuğu olan velilerin 'Çocuğumuzun psikolojisini bozuyor' diyerek okuldan attırmak istediği 13 yaşındaki bedensel engelli yüzücü Koral Berkin, pazar günü Avrupa Gençlik Oyunları'nda yüzme branşında Avrupa 2'ncisi oldu" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.