Hava Durumu

'Venezuela'da en küçük bozuk parayla 80 jipin benzin deposu doluyor'

Venezuella'nın başkenti Caracas'ta yaşayan bir Rus vatandaşı, ülkede benzin fiyatlarının çok ucuzladığını ve en küçük bozuk paranın 80 aracın deposunu doldurmaya yettiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Venezuela'da en küçük bozuk parayla 80 jipin benzin deposu doluyor'

Venezuela'da yaşayan bir Rus vatandaşı, ülke ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, en küçük bozuk parayla 80 arabaya benzin alınabileceğini kaydetti. Sputnik'te yer alan habere göre, ülkede benzinin yok pahasına satıldığını ve talep edilmesi halinde ücretsiz benzin alımı dahi yapılabileceğini kaydeden Rus, "Örneğin; en küçük bozuk para yarım bolivar. Bunun karşılığında 8 bin litre benzin alabilirsiniz. Binek araçların deposu ortalama 50 litre, jiplerin deposu da 100 litre alıyor" dedi.

1 DOLARA 11 MİLYON LİTREDEN FAZLA BENZİN

1 dolar karşılığında ise 11 milyon litreden fazla benzin alınabileceğinin de altını çizen Rus vatandaşı, "Fiilen üç aydır ülkede benzin ücretsiz. 100 litre benzin, bir fincan kahveden daha ucuz. Bu nedenle, bahşiş olarak verdiğin parayla benzin alabiliyorsun. Eğer paran yoksa ve bunu düzgün şekilde söylersen, yine deponu doldururlar" ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ağustos ayındaki açıklamasında, yakıt kaçakçılığıyla mücadele için dünyanın en ucuzu olduğunu belirttiği benzinin yakında uluslararası piyasa fiyatından satılacağını belirtmişti.

Maduro, televizyonda yayınlanan konuşmasında, Venezüella'daki sübvansiyonlu yakıtın, Kolombiya ve diğer komşu ülkelere yasa dışı yollardan geçirilmesini önlemek istediğini belirterek, kaçakçılığın Venezuela'ya maliyetinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.