Hava Durumu

Vize krizinde yeni gelişme

ABD temsilcilikleri sınırlı vize hizmeti vermeye başladı. İki ülke arasında yaşanan vize krizi 9 Ekim'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un göz altına alınmasıyla başlamıştı

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Vize krizinde yeni gelişme

ABD, Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerinde sınırlı ölçüde vize başvurularını yeniden kabul etmeye başladı. ABD Büyükelçiliğinin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

ABD vize bilgi servisinin, ABD misyonlarına vize başvurusu yapan bazı Türk vatandaşlarına gönderdiği elektronik postalarda, Türkiye'deki ABD misyonunun, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladığı belirtildi.

ABD vize bilgi servisinin başvuru sahiplerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'deki ABD misyonu, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır. ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir. Bazı durumlarda acil randevu alınabilir. Eğer acil bir seyahatiniz söz konusu ise ve istediğiniz tarihe randevu alamıyorsanız, lütfen boş olan en yakın tarihi seçiniz ve ardından acil başvuru için gereken adımları izleyiniz. Acil başvuru talebinde bulunurken lütfen seyahatinizin neden acil olduğunu açıklayınız ve önceki randevunuzun iptal edildiğini belirtiniz."

TÜRKİYE'DEN GÜVENCE ALDIK

Gündeme bomba gibi düşen bu son dakika haberinin ardından ABD Ankara Büyükelçiliği de yaptığı açıklamada vize krizinin nasıl aşıldığına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ABD vatandaşlarına yönelik tutuklama ya da gözaltı işlemlerinden önce bilgi verilmesi konusunda Türk hükümetinden 'üst düzeyde' güvence alındığı belirtildi.

9 EKİM'DE VİZE BAŞVURLARI DURDURULMUŞTU

9 Ekim tarihinde ABD, Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün 17/25 Aralık 2013'teki kumpasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, haklarında dava açılan eski polis müdürleri ve firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmişti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca Topuz, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.