Hava Durumu

Vücuttaki çatlaklar nasıl geçer?

Çatlaklar hamilelik, kilo alıp verme ya da sadece vücudun gelişimi nedeniyle meydana gelebiliyor. Uzun süredir vücudunuzda beyaz çatlaklar var ve tedavisi daha zordur, ancak yine de doğal yollarla çatlak görünümünü gidermeniz mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Vücuttaki çatlaklar nasıl geçer?

Vücut çatlakları, kırmızı veya mor renkli olabildiği gibi beyaz renkli de görünebilir.

1- RETİNOİD KREM KULLANIN

Retinoid maddesinin kırmızı çatlakların tedavisinde etkili olduğunu kanıtlamıştır. Birkaç aylık çatlakların görünümünü iyileştirebilir. Retinoid, kolajeni yeniden oluşturmaya yardımcı olur ve çatlaklar giderek yok olmasını sağlar.

2- YAPAY BRONZLAŞTIRICILAR ETKİLİ OLABİLİR

"Güneşsiz bronzlaştırıcılar" yani yapay bronzlaştırıcı spreyler, çatlakların rengini kapatmaya yardımcı olabilir. Çatlaklarınız varsa güneşte doğal bronzlaşma tavsiye edilmez. Bu durum çatlakların daha belirginleşmesine neden olabilir.

3- DOĞRU BESLENİN

Çatlakları yok eden sihirli bir yiyecek olmasa da, bazı besinler cilt sağlığını geliştirerek çatlak görünümünün azalmasına yardımcı olur. Uzmanlar, cildi yumuşak tuttuğu ve çatlak oluşumunu azalttığı için bol su içmeyi, fındık veya balık gibi çinko içeriği yüksek yiyecekler tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

4- DÜZENLİ OLARAK KESELEYİN

Keselenmek, cildin pul pul dökülmesini önler ve çatlak görünümünü iyileştirir. Ekstradan uyguladığınız kremler gibi tedavi yöntemlerinin de daha etkili olmasını sağlar.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.