Hava Durumu

WhatsApp artık o telefonlarda olmayacak!

Hem Android, hem de iOS cihazlarını etkileyecek güncellemeyle, artık güvenlik güncellemeleri almayan eski iOS ve Android cihazları WhatsApp'ı çalıştıramayacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2020 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
WhatsApp artık o telefonlarda olmayacak!

Eski telefonlarda çalışmayı engelleme kararı hakkında konuşan WhatsApp yöneticileri ise, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bu kararı almak zorunda olduklarının altını çizdiler.

Buna göre Android 2.3.7 ve daha eski, ya da iOS 8 ve daha eski işletim sistemleriyle çalışan telefonlar artık WhatsApp'ı çalıştıramayacak.

Bu işletim sistemlerini kullananların sistemlerini güncellemeleri gerekecek. Öte yandan pek çok eski telefonun, daha yeni işletim sistemlerini çalıştıracak işlemci gücü olmadığı için, pratikte bu güncelleme mümkün olmayacak.

Örneğin, hala çok popüler olan ve beğeniyle kullanılan metal kasalı, farklı tasarıma sahip iPhone 4 cihazlarına iOS 7'den yukarısını yüklemek mümkün değil.

Dolayısıyla, eski telefonlarda WhatsApp'ı çalıştırmak artık imkansız hale geliyor.

WhatsApp açısından baktığımızda ise, milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp için, sadece birkaç milyon kullancı kaybı anlamına gelen bu karar, büyük bir zarar oluşturmayacak.

WhatsApp şu anda, son on yılda telefonlara en çok indirilen dördüncü uygulama olarak biliniyor. Uygulamanın yönetcileri, eski telefonlarda WhatsApp'ın çalışmayacağına dair ilk uyarısını 2017 yılında yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.