Hava Durumu

Wuhan'dan tahliye edilen Türk vatandaşları taşıyan uçak Ankara'ya indi

Corona virüsünün ilk çıktığı Çin'in Wuhan kentindeki Türk vatandaşları tahliye edildi. Wuhan'dan tahliye edilen Türk ve dost ülke vatandaşlarını getiren uçak Ankara'ya indi. Uçaktan ambulanslara nakledilecek 42 yolcu, Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Wuhan'dan tahliye edilen Türk vatandaşları taşıyan uçak Ankara'ya indi

Yeni tip Coron avirüs salgınının yaşandığı Çin'in Wuhan kentinden tahliye edilen 42 kişiyi taşıyan askeri uçak, Etimesgut Havaalanı'na indi.

Uçaktan ambulanslara nakledilecek yolcular, Dr. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek. Öte yandan havaalanında yolcuların nakledilmesi için gerekli tüm hazırlıklar da tamamlanırken, nakilin ardından yolcuları taşıyan uçak ve diğer malzemelerin arındırılması için dezenfekte çadırları kuruldu.

MSB: UÇAK ARINDIRMA İŞLEMİNE TABİLE TUTULACAK

MSB'nin Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Vuhan'dan 32'si Türk 42 kişiyi Türkiye'ye getiren uçak ve uçakta bulunan malzemelerin, Etimesgut Askeri Havaalanı'na inişin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacağı belirtildi.



Açıklamada, bu kapsamdaki gerekli hazırlıklara başlandığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.