Hava Durumu

'Ya İran ya Türkiye, sıkıysa Rusya'

Amerika'nın Türkiye'ye karşı kirli bir planı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu silahlar bu bölgeye niye gelir? Nerede kullanacak bu silahları Amerika? DEAŞ'a Suriye'ye Irak'a karşı mı kullanacak? Hayır. Ya İran ya Türkiye sıkıysa Rusya" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Ya İran ya Türkiye, sıkıysa Rusya'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, gündeminde ABD'deki Rıza Sarraf ve ABD'nin politikaları vardı. Amerika'nın Türkiye'ye karşı bir planı olduğunu belirten Erdoğan, "ABD sınırımızdaki silahları kime karşı kullanacak? DEAŞ'a Suriye'ye Irak'a karşı mı kullanacak? Hayır. Ya İran ya Türkiye sıkıysa Rusya. Trump DEAŞ gittikten sonra silahları alacağız dedi ama hala silahlar geliyor. DEAŞ falan kalmadı orada şimdi silahlar hala geliyor üslerin sayısı artıyor. Takip ediyoruz gereği neyse yapacağız. Ülkemizin anahtarlarını bunların taşeronu olan FETÖ ve CHP'ye mi teslim edelim? Yoksa her zaman olduğu gibi mücadele yolunu mu seçelim?" dedi.

DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESERİZ

Erdoğan'ın gündeminde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı da vardı. "Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgidir" diyen Erdoğan, "Amerika'yı buradan bir kez daha ikaz ediyoruz. Böyle bir adım atamazsınız. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir" ifadelerini kullandı.

CAMBAZ OYUNU

ABD'de görülen ve Rıza Sarraf'ın tanık konumunda olduğu Hakan Atilla davasını sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Amerika'daki dava hukukla adaletle ticaretle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir cambaza bak cambaza oyunudur. Bu oyunla bir taşla pek çok kuş birden vurulmak hedefleniyor. ABD'de ülkemizdeki 28 Şubat benzeri bir süreç yaşanıyor. Bizim muhatabımız seçimle işbaşına gelmiş yönetimdir öyle de kalacaktır. Kiminle ticaret yapacağımızın kararını biz veririz. Türkiye BM kararlarına uymuştur. Türkiye-İran sınırı Amerika'nın kuruluşundan çok önce belirlenmiştir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA ÇAĞRISI

Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da topa tuttu. Erdoğan,  "Cumhurbaşkanının ve yakınının senin şahsında biriken bu tür dolandırıcılıklarla asla alakası ve işi yoktur ve yurtdışına gönderilmiş herhangi bir paraları da kesinlikle söz konusu değildir. Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı ben cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacak siyaseti de bırakacaktım aynı onurlu haysiyetli tavrı kendisinden bekliyorum" diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.