Hava Durumu

Yağmurlu havada neler yapılabilir?

Bütün mevsimler içinde sonbaharın tadı bir başkadır. Yağmur var diye sakın eve kapanmayın... Peki yağmurlu bir sonbahar gününün keyfi nasıl çıkarılır?

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yağmurlu havada neler yapılabilir?

Gezmek için yaz ayları idealdir fakat sonbaharda yapılacak aktivitelerin de ayrı bir keyfi vardır. Hafta sonunu nasıl değerlendireceğim diye düşünenleriniz varsa haberimizi okumadan geçmeyin.

Islanmaktan sakın korkmayın. Yağmurlu bir günde hiç vapurla yolculuk ettiniz mi? Sıkı giyinip önleminizi aldıktan sonra kendinizi atın bir vapura. İstanbul'da veya yakın civarlarda yaşıyorsanız saat başı düzenlenen boğaz turlarına katılabilirsiniz. İzmir'de ise Karşıyaka-Alsancak vapurları...

Bir mahalle kahvesine gidip sevdiğiniz bir kitapla yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Veya yaşadığınız şehri tepeden görecek manzaralı bir yerde oturmaya? Sıcak bir çay eşliğinde yağmuru seyretmenin tadına varabilir, doğanın muhteşem dönüşümüne tanıklık edebilirsiniz. İstanbul'daki Pierre Loti tepesi, İzmir'de Kordon, Trabzon'da Boztepe, Bursa'da Uludağ yolu veya Tophane adreslerden bir kaçı...

Yağmurlu havalarda Kapalıçarşıları gezmek en iyi alternatiflerden bir tanesi... Özellikle Bursa'nın Kapalıçarşısı eşi az bulunan nadide çarşılardan... Tarih kokan Kapalıçarşı'da gönlünüzce gezebilir, Koza Han'da mis gibi çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Daha iyi bir alternatif ise sevdiğinizin elinden tutun ve caddelere atın kendinizi... Yürürken ıslanmaktan daha romantik ne olabilir ki... Tabi bu anları ölümsüzleştirmeden günü bitirmeyin.

Uzun zamandır kitap okumuyorsanız veya almak istediğiniz kitap listesi elinizde bekliyorsa en doğru adres sahaflar... Tozlu kitapların arasında kaybolup başka kitaplar keşfetmek için mükemmel bir zaman.

Eğer canınız dışarı çıkmak istemiyor ve evde keyif yapmak istiyorsanız en iyi tercih uzun zamandır izleme fırsatı bulamadığınız filmleri izlemek.  Yumuşak bir battaniye ve bir fincan kahve ile film keyfinin tadı bir başka...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.