11 Aralık 2016 Pazar

  • 3,487 TL
  • 3,683 TL
  • 130,36 TL
  • 75.727
BURSA
SON DAKİKA

5 çayı için pratik tarifler

5 çayı için pratik tarifler
  • 650

5 çayına misafirleriniz var ve eliniz ayağınıza dolaştı. Ne hazırlayacağınıza bir türlü karar veremiyorsunuz.

19 Ekim 2016 Çarşamba 12:05 YAŞAM

Misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak her hanımın isteğidir. 5 çayları da hanımları bir araya getiren en güzel organizasyonlardan biridir. İşte size çok yorulmadan hazırlayabileceğiniz birkaç tarif:

ÇITIR KATMER BÖREK TARİFİ

MALZEMELER:

-Üç adet hazır yufka

-1 su bardağı süt

-1 adet yumurta

-Yarım su bardağından az su

-Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2,5 çay kaşı kabartma tozu

-Arası için beyaz peynir

 

YAPILIŞI:

Yumurta, süt, sıvıyağı, suyu, kabartma tozunu iyice çırpın.

Bir adet yufkayı masanın üzerine serin sütlü karışımı üzerine bolca sürün. İkinci ve üçüncü yufkayı da aynı şekilde sererek sütlü karışımdan sürün.

Yufkanızı 15 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Üzerine beyaz peynir yerleştirip çok sıkı olmamak kaydıyla  sigara böreği sarar gibi sarın.

Katmer börekleri önce sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayarak aralıklı şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtırmış 200° fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

 

 

PATATES SALATASI TARİFİ

MALZEMELER:
 

-7 adet orta boy patates,

-1 adet orta boy soğan,

-1 tutam maydanoz,

-Çeyrek demek marul,

-2 adet orta boy havuç,

-Küçük bir kırmızı pancarın yarısı,

-Orta boy yarım limon,

-1 tatlı kaşığı dolusu tuz,

-1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı),

-4 yemek kaşığı sıvı yağı.

 

YAPILIŞI:

Patatesleri iyice yıkayın ve 3-4 parçaya bölüp tencereye alın. Patateslerin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ilave edip patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilıyan patatesleri soyarak küp küp doğrayın.

Daha sonra diğer malzemeleri ince ince doğrayarak patateslere ilave edin.

Üzerine sıvı yağı, pul biberi, ve yarım limonun suyunu ilave edip patatesleri ezmeden iyice karıştırın.

 

ISLAK KEK TARİFİ

MALZEMELER:

-2-2.5 su bardağı un

-3 yumurta

-1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ

-1 su bardağı süt

-1.5 su bardağı kadar şeker

-3  yemek kaşığı kakao

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-1 çay bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Geniş bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın. Sıvı yağ ve sütü ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.

Daha sonra kalan karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 25 dk. pişirin.

Fırından çıkardığınız kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün. Son olarak da hindistan cevizini serpin. Kek servise hazır.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÇOK OKUNANLAR

SONRAKİ HABER

Cesur ve Güzel'den ilk görüntüler

Cesur ve Güzel'den ilk görüntüler