Hava Durumu

Yatağa bağımlılar için yeni genelge!

Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yatağa bağımlılığı kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kişilere yönelik, seyyar sandıkta oy kullanabilmeleri için tekrar rapor düzenlenmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yatağa bağımlılar için yeni genelge!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  imzasıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde engelli ve yatağa bağımlı  hastalar için yürütülecek "seyyar sandık" uygulamasına ilişkin esasları içeren  genelge yayımlandı.

Buna göre, hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin  bir yakını tarafından "www.ysk.gov.tr" internet adresinden temin edilecek "seyyar  sandık kurulu talep formu" ile 4-17 Ocak arasında ilçe seçim kurulu başkanlığı  veya buraya gönderilmek üzere muhtarlıklara başvurulacak.

"Engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu" veya "hastalığı sebebiyle  yatağa bağımlı olduğu" ibaresinin yer aldığı aile hekimlerince düzenlenecek  sağlık raporlarında, yatağa bağımlılığın tıbbi sebebi, kalıcı olup olmadığı,  yatağa bağımlılık süreci belirtilecek. Raporlar ıslak imzalı veya elektronik  imzalı ve barkodlu şekilde düzenlenecek, tereddüt halinde ise barkod kontrolü  ilçe seçim kurulu başkanlığınca yapılacak.

ELEKTRONİK RAPOR DÜZENLENECEK  

Aile hekimlerince "Yatağa Bağımlı Kişiler için Durum Bildirir Tek  Hekim Sağlık Raporu" formatına uygun şekilde Sağlık Bakanlığı e-Rapor sistemi  üzerinden elektronik rapor düzenlenecek.

Aile hekimlerince 24 Haziran 2018 seçim döneminde "yatağa bağımlılığı  kalıcıdır" ibareli rapor düzenlenen kişiler için tekrar rapor düzenlenmeyecek. Bu  kişilere düzenlenen raporlar hekim ekranlarından görülebilecek. Ayrıca bu  raporlar, https://erapor.saglik.gov.tr internet adresinden ilçe seçim  kurullarınca referans numarası girilerek kontrol edilebilecek. Raporlar sadece yatağa bağımlı olup seçim sandığına gidemeyecek  durumda olan vatandaşlar için düzenlenecek.

Düzenlenen raporlar elektronik imza ile imzalanacak, e-Rapor  sisteminden çıktı alınarak bir nüshası ıslak imzalı şekilde vatandaşa teslim  edilecek. Rapor düzenleme işlemleri en geç 17 Ocak'ta sona erecek.

Bursa'da yatırımın tam zamanı! Bu fırsatı kaçırmayın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.