Hava Durumu

Yavru köpek vahşetinde karar verildi!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yavru köpeğin patilerini ve kuyruğunu keserek ölümüne neden olmak suçundan gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan kepçe operatörü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2018 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yavru köpek vahşetinde karar verildi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sapanca'da ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili gözaltına alınan kepçe operatörünün tutuklandığını belirtti.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve ülke gündemine oturan yavru köpek olayı ile ilgili asla kabul edilmeyecek bir olay olduğunu kaydeden Bakan Gül, "Bu konu asla kabul edilemez bir olay, hayvanlara insan olan herkes koruyup o sevgiyle şefkat ile büyümek kollamak hepimizin görevi. Bu konuda kanundaki suistimalleri daha da önleyecek tüm tedbirleri de aldık. En yakın zamanda çıkan kanunlarla suistimalleri önleyecek para cezasını hapis cezasına çevirecek düzenlememiz vardır. Bunun bir an evvel kanunlaşması için gerekli çalışmayı yapacağız" şeklinde konuştu.

Daha bu olayın acısı dinmeden Sakarya'da meydana gelen bir başka olay yine yürekleri dağladı.

Sakarya Üniversitesi Kampüs alanında 5 yavru köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

Sakarya Üniversitesi kampüs alanında yavru köpeklerini besleyen Sibel Arın Sezer isimli vatandaş, beslediği hayvanlara bakmaya gittiğinde 5 yavru köpeğin öldüğünü gördü. Köpeklerini o şekilde bulan Sibel Arın Sezer, gözyaşlarına hakim olamayarak hayvanların zehirlendiğini iddia ederek çektiği videoyu sosyal medya hesabında yayınladı. Video esnasında konuşan Sezer, "Bayramın 3'üncü günü bu. Kim ne istiyor hayvanlardan. Sapanca'nın olayı üstüne bu olay yazıklar olsun. Sabahın köründe kalktım hayvanlarımı beslemeye geldim, yazık günah değil mi neden yaptınız bunu" dedi.

Öte yandan, Karapürçek ilçesinde yaşandığı iddia edilen görüntülerde ise; asit dökülen köpeğin ayağında yara oluştu. Ayağında yara oluşan köpek veterinere götürüldü, orada çekilen amatör görüntüler ise hayvanseverler tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.