Hava Durumu

Yeni felaket kapıda! Suriye'de Dera kenti kuşatıldı...

Suriye'nin Ürdün sınırında yeni bir Doğu Guta ve Halep felaketi yaşanıyor. Şam yönetimi insani yardım koridoruna izin vermediği için 700 bin insan 500 kilometrekarelik alana sıkıştı. Dera kenti ise rejim güçleri tarafından bu sabahtan itibaren tüm yönlerden kuşatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni felaket kapıda! Suriye'de Dera kenti kuşatıldı...

Esad rejimine bağlı güçler, Ürdün sınırındaki Dera kentinin batı girişini ele geçirdi. Böylece kentin tüm yönlerden kuşatma altına alınmasını amaçlayan operasyonun ilk safhası tamamlanmış oldu.

Dera'nın batı kesimindeki muhalif güçlerle olan bağlantısını sağlayan karayolu ve Harab el Şahim kasabası sabah saatlerinde tümüyle rejim güçlerinin kontrolüne geçti.

Yerel haber kaynakları, Dera'nın kuzeyinde kalan yerleşimlerin de son bir haftadır rejim güçlerinin elinde olduğunu belirtiyor.

Aynı kaynaklara göre, kentin merkezinde yer alan tren istasyonunun güneyinde kalan mahalleler hala muhaliflerin elinde. Dera baraj gölü ve çevresindeki yerleşimlerde de rejim güçlerine karşı mevziler oluşturulmuş durumda.

Esad rejimi ve müttefiklerinin Dera'ya saldırılarında 17 günde 400 sivil öldü, 2 binden fazla kişi yaralandı. Bombardımanlar nedeni ile 330 bin sivil evini terk etti.

Şam yönetimi insani yardım koridoruna izin vermediği için 700 bin insan 500 kilometrekarelik alana sıkışmış durumda.

İsrail'den ve Ürdün sınırından da yardım ulaşamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.