Hava Durumu

Yeni İstanbul Büyükşehir Başkanı bugün seçiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni başkan bugün seçilecek. AK Parti, İBB Başkanlığı için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni İstanbul Büyükşehir Başkanı bugün seçiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 22 Eylül'de istifa etmesi siyaset gündemini karıştırdı. Topbaş neden istifa etti sorusunun yanından yeni belediye başkanının kim olacağı sorusu da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Yeni İstanbul Büyükşehir Başkanı bugün seçiliyor.  Kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeniden seçilecek belediye başkanı için bugün toplanılacak. Belediye meclis üyeleri arasından gösterilecek adaylar arasında oylama yapılarak en fazla oyu alan kişi belediye başkanı seçilecek.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı. AK Parti de bugün kendi adaylarının Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olduğunu duyurdu.

Yeni seçilecek belediye başkanı 2019 seçimlerine kadar görevde kalacak.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Uysal, 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini sürdürürken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Uysal evli ve dört çocuk babası.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970'te Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991'den bu yana Beylikdüzü'nde yaşıyor.

BAŞKAN NASIL SEÇİLECEK?

İstanbul'un yeni başkanını seçmek için Vali Vasip Şahin başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilecek. Yapılacak oylamada, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri yeni başkanı belirleyecek.

İlk oylamada 3'te 2 çoğunluk aranacak ve bu gerçekleşmezse oylama tekrarlanacak. Bu oylamada da sonuç alınamazsa salt çoğunluk aranacak. Büyükşehir belediyesi meclisinin 310 üyesi bulunuyor ve buna göre 156 oy alan aday başkan seçilecek. Bu yöntem de başarısız olursa en çok oyu alan aday başkan olacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.