Hava Durumu

Yeni moda renkli duvarlar!

Yaza girdiğimiz bu günlerde evinizi farklı dekorasyonlarla daha sıcak bir hale getirebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu tüyolardan yararlanabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni moda renkli duvarlar!

Eğer tablo ve fotoğraflarınızı astığınız yerler size bir türlü doğru gelmiyorsa, çok beğendiğiniz bir tabloyu duvarınızın rengi ile aynı olduğundan kullanamıyorsanız, tablolarınızı tam yerine uygun ve daha vurgulu göstermek için boya ile dekorasyon yapma fikrini değerlendirebilirsiniz. Eğer eviniz için ayıracağınız biraz vaktiniz varsa bu yöntemle tablolarınızı bir enstalasyona, evinizi de daha şık bir mekana dönüştürebilirsiniz.

BOYA İLE DEKORASYON YAPMA

Boya ile dekorasyon yapma, çok vakit harcamadan ve çok malzeme kullanmadan evinizi daha şık ve canlı göstermenin oldukça kolay bir yoludur. Özellikle açık renk duvarlarda ve koyu renk çalışmalarla oldukça iyi sonuçlar verir. Tablolarınızı daha büyük ve duvarınızla daha orantılı göstermek için yapmanız gereken tablonuzu asmak için duvarınızda uygun bir yer belirlemek, resmin etrafını saracak bir şekil oluşturmak ve dilediğiniz renge boyamak. Boya ile dekorasyon yapma, yaratıcılığınızı ve kişiliğinizi evinize yansıtmanın iyi bir yoludur. Oluşturacağınız şekillerle eviniz renklenir, daha canlı ve sıcak görünür. Büyük küçük ya da açık renk koyu renk ayrımı yapmadan istediğiniz tabloyu duvarınıza asabilmenize olanak sağlar.

DOĞRU RENK KULLANIMI

Boya ile dekorasyon yapma yöntemiyle asacağınız tablonun renkleri ve duvarınızın rengi arasında bir geçiş ya da bir zıtlık yaratabilirsiniz. Tablolarınızı duvarınıza daha yakışacak hale getirmek için resme hakim renk ile duvarınızın rengi arasında bir ton seçerek şeklinizi oluşturabilir, duvarınız ile tablonuz birbirine yakın renklerdeyse tablonuzu daha görünür yapmak için şeklinizi zıt bir renk ile oluşturabilirsiniz. Ya da tablonun içerisindeki bir rengi seçerek şeklinizi oluşturabilir, resminizi daha vurgulu hale getirebilirsiniz. Böylece duvarınız ile tablolarınızı daha uyumlu hale getirebilirsiniz.

DOĞRU ŞEKLİN SEÇİLMESİ

Duvarınızda yaratacağınız şekiller düz renk bir çerçeveye sahip olan ya da çerçevesiz tablolarınız için uygundur. Eğer birlikte kullanmak istediğiniz birden fazla tablo varsa ancak duvara astığınızda birbiriyle uyumlu gözükmüyorlarsa, daha uyumlu gözükmelerini sağlamak için iki tablonun de oturacağı bir şekil oluşturabilir ve bu şeklin üzerine aynı renkte tablolar kullanarak daha uyumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Yapacağınız yamuk şekillerin içerisine asacağınız düz çerçeveler ve çerçevelerin içerisinde oluşturduğunuz şekil ile aynı açıda yerleştirdiğiniz tablolarınız oldukça şık bir görünüm oluşturmanızı sağlayacaktır.

Oluşturacağınız şekiller kare, dikdörtgen, daire ya da yamuk gibi geometrik şekillerden oluşabileceği gibi serbest formda şekiller de olabilir. Boya ile dekorasyon yapma yöntemi, tabloların yanı sıra fotoğraf ya da illüstrasyonlar için de uygun bir çalışmadır. Bu yöntem ile düz ve açık renkteki duvarlarınızı renklendirebilir, evinizi istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.