Hava Durumu

'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi'nin ikincisi başladı

Basın İlan Kurumu'nun İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'nın ikincisi başladı. Medya sektöründe nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan program kapsamında 43 kursiyer 3 hafta boyunca teorik ve pratik eğitim görecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi'nin ikincisi başladı

İsmail ARSLAN

Basın İlan Kurumu, İŞKUR ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlediği Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'nın ikincisi başladı. Medya sektöründeki nitelikli eleman sorununu gidermeyi amaçlayan programa, çok sayıda başvuru yapıldı. Yapılan mülakatlar sonucunda 43 gazeteci adayı eğitime katılmaya hak kazandı. Program kapsamında 43 kursiyer, 3 hafta boyunca, teorik ve pratik eğitim görecek, Bursa basınının usta isimleriyle buluşup, sektörü yakından tanıma imkanı bulacak. Gazeteci adayları, eğitim sonunda sektöre hazır hale getirilecek. Kursa katılarak sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR'un desteğiyle gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilecek.

HEDEFLER ORTAYA KOYMALIYIZ

Programda konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, "Bu eğitimlerin neticesinde herkes bir kariyer gazetecilik sahibi olmak istiyor. Her ne taraftan bakılacak olursa olsun. Bu genç kardeşlerimizin bu gayretlerini yürekten tebrik ediyorum. İnşallah umduklarını bulurlar. Ancak görevlerimizi ve eğitimlerimizi içinde bulunmuş olduğumuz şartlara göre yeniden düşünüp yeni hedefler ortaya koymak durumundayız. Yeni nesil gazetecilik eğitimi ve istihdamı da böylelikle ortaya çıkan programdır. Bursa'nın bunu ikinci kez gerçekleştirmesi çok önemlidir" dedi.

YOĞUN TALEP

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez ise bu yıl ikincisini düzenledikleri eğitim programına yoğun talep olduğunu söyledi. Adayları mülakat yöntemiyle belirlediklerini ifade eden Başeğmez, "Geçen yıl düzenlediğimiz eğitimin meyvelerini topluyoruz, başarılı bir eğitim gerçekleştirdik" dedi.

SEKTÖRE HAZIR ELEMAN

Adayların alacağı eğitim müfredatının Bursa Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından onaylandığını söyleyen Başeğmez, "Program boyunca 22 eğitmen, kursiyerlerimize teorik olarak ders verecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, kentimizin birçok önemli ismi adaylarımızla bir araya gelecek. Bursa basınının usta isimleri de gazeteci adaylarına mesleki tecrübelerini aktaracak.  Eğitim sonunda adaylarımız, hem teorik hem de pratik anlamda sektöre hazır hale getirilecek" diye konuştu.

EN BAŞARILI İL BURSA

Genç gazeteci adaylarına seslenen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, "İlk program başarılı olduğu için ikincisi de hemen düzenlendi. Türkiye'de şuanda yapılan eğitimler içerisinde en fazla sonuç alınan il Bursa oldu. Bu anlamda emeği geçen herkesi ben kutluyorum. Bazı iller bu eğitimler için öğrenci bulamazken, biz Bursa olarak mülakat yapmak zorunda kaldık. Burada çeşitli gazetecilerin üst düzey yöneticileri de yer almaktadır. Eğitim haricinde muhakkak iletişime geçilmesi çok önemli. Oturduğunuz yerde kalırsanız, katılımcı olmazsanız çok fazla iş bulma imkanınız olmaz. Buraya gelen herkes yıllarını bu işe vermiş kişilerdir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.