Hava Durumu

Yeni partiye katılacak mı? Mehmet Şimşek'ten 3 kelimelik yanıt...

Ekonomiden sorumlu eski bakanlardan ve eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eski ekonomi bakanlarından ve parti kurması beklenen Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği şeklinde yer alan yorumlara ilişkin soruya, "Zamanı gelince konuşuruz" şeklinde yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni partiye katılacak mı? Mehmet Şimşek'ten 3 kelimelik yanıt...

Eski bakanlardan Mehmet Şimşek, AK Parti'den istifa eden ve yeni parti kurması beklenen Ali Babacan'la birlikte hareket edip etmeyeceği konusunda açıklama yaptı.

SASA tarafından düzenlenen basın toplantısında Reuters'ın "Babacan ile birlikte hareket edebileceğiniz şeklinde yorumlar var, ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Şimşek, "Zamanı gelince konuşuruz" yanıtını verdi.

Gazeteci Ruşen Çakır geçtiğimiz günlerde Ali Babacan'ın partisinin ayrıntılarını verdiği Medyascope yayınında, "Mehmet Şimşek de herhalde bu harekete yakın duruyur. Onun tekrar iktidar tarafından kazanılmak istendiği ama Şimşek'in buna yanaşmadığı yolunda rivayetler var" demişti.

Bir süredir yeni bir parti kuracağı yönünde hakkında haberlerin yayınlandığı AK Parti Kurucu Üyesi Ali Babacan, partinin kurucu üyeliğinden 8 Temmuz'da istifa etmişti.

Yaptığı yazılı açıklamada Babacan, "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir, ben ve pek çok arkadaşım böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz" demişti.

AK Parti'den ayrılıp yeni parti kurma çalışmaları yürütenlere yönelik olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise AK Partili vekillerin yeni bir parti kurma çalışmasının söz konusu olmadığını, kendileri ile birlikte yürüyenlerin dava arkadaşları olduğunu, olmayanların ise kendi yoluna gideceğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.