Hava Durumu

Yeni yılda MTV'ye zam geliyor

Yeni yılda geçerli olacak vergi artışlarına ilişkin konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018'de motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 40 oranında arttırılacağını, gelir vergisi tarifesinde de değişiklik olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni yılda MTV'ye zam geliyor

Orta Vadeli Program'ın açıklanması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile kameralar karşısına geçen geçen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018'de uygulanacak yeni vergi zamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Ağbal, binek otomobil MTV'sinin 2018 yılında yüzde 40 artacağını, MTV'de aracın vergisiz değerinin de dikkate alınacağını söyledi. Şu anki motorlu taşıtlar vergisi sisteminde sadece motor hacmi ve araç yaşına bakıldığını hatırlatan Bakan Ağbal, yeni sistemle birlikte aracın ülkeye giriş fiyatının da vergilemede etkili olacağını kaydetti. Uygulamayla lüks araçların MTV'sinde önemli bir artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

Ağbal uygulamayla binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı olacağını, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış yapılacağını kaydetti.

Ağbal'ın açıklamalarında  öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

-Bakan'ın açıklamasına göre, şans oyunlarında ikramiye kazanan talihlilerden alınan vergi yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkacak.

-Kurumlar vergisi oranı finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkacak. Genel oran yüzde 20 olarak kalacak.

-Bütün gelirler için uygulanan gelir vergisi tarifesinde de değişikliğe gidilecek. Bu değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018'den, diğer kazançlar için 2017 kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranı yüzde 30'a çıkarılacak.

-Kira gelirleri üzerinden elde edilen hasılatın yüzde 25'i kazançtan düşebiliyordu, bu götürü gideri yüzde 15'e düşürülecek.

-Sigara kağıdından özel tüketim vergisi alınacak.

-Kolalı gazozlar üzerinden alınan yüzde 25'lik ÖTV enerji içeceklerini de kapsayacak şekilde genişletilecek.

-Kamuya 2018 yılında 74 bin personel alınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.