Hava Durumu

YeniDönem acılı ailelerin yanında: 'Benim ciğerim yanmış'

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine 3 aile daha katıldı. YeniDönem, eyleme katılan ailelerin yanına giderek acılarına ortak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YeniDönem acılı ailelerin yanında: 'Benim ciğerim yanmış'

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen ailelerin başlattığı oturma eylemine katılım bugün de sürdü.

YeniDönem gazetesi yazarı Cennet Yüzer Cankılıç çocuklarının dönmesi için eylem başlatan acılı ailelerle konuştu.

22 yıl önce 18 yaşındaki oğlu Ercan Karaman'ın PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığını belirten baba Mehmet Karaman, bu nedenle annelerin yaptığı oturma eylemine katıldığını söyledi.

Bugüne kadar çocuğundan haber almadığını ifade eden Karaman, "Ya cenazesini istiyorum ya da haber almak istiyorum. Oğlum dağa gitti, benim ciğerim yanmış. 22 yıl kolay değil" dedi.

RÜYAMDA GÖRDÜM, GELECEK

Eyleme katılan bir diğer acılı annenin haykırışı ise yürekleri dağladı. "Uyuyamıyorum, hastayım, ağlıyorum. Benim suçum nedir?" diyen acılı anne "Rüyamda oğlumun geldiğini gördüm, inşallah gelecek. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, gelin hep birlikte dua edelim. Asker de bizim polis de bizim. Bir barış huzur istiyoruz. Niçin bize ciğer acısı yaşatıyorlar? Onların çocukları plajlarda, bizim çocuklarımızın ise ellerine silah veriyorlar ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.