Hava Durumu

YeniDönem'desiniz, gurur duyun!

YeniDönem 9. yaşını kutluyor... Gazetenin değerli çalışanları kutlama mesajlarında, kurumda çalışmanın mutluluğunu belirtip, 'ilkeli' haberciliğe vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YeniDönem'desiniz, gurur duyun!

YENİDÖNEM 9 YAŞINDA

-Ali Gürbüzol-

Sadece birkaç aydır bünyesinde bulunduğum YeniDönem gazetesi 9. yaşını kutluyor.

Bizim meslektekiler bilirler, gazetecilikte izin yoktur. Her çalışan haftada bir gün eski deyimle 'istirahatini yapar' ve göreve geri döner. Kamu kurumlarında olduğu gibi pazartesi sabahları camları açarak havalandırma yapmaya da gerek yoktur.

Bir bakıma nöbettir bizimkisi... Nöbet yeri boş kalmaz, 365 gün 'kılıçtan keskin kalem' ile hazır beklenir. Çünkü haber beklemez, beklenir. Haberin gelmesi o tatlı telaşeler hepsinin tadı ayrıdır. Bayram ve özel günlerde dahil olmak üzere çalıştığımız bu sektörde, haberleri birlikte bekleyip, sevinç ve üzüntülerimizi de birlikte paylaşırız. Ailemizden daha çok vakit geçirdiğimiz bu güzel insanlarla nice senelere. Çalışma arkadaşlarımın, yazar, yönetici ve idari kadro ile tüm YeniDönem ailesini başarıyla geçen bir yıl için kutlarım.

YENİDÖNEM'DESİNİZ, GURUR DUYUN!

-İsmail ARSLAN-

Çevrenizde gördükleriniz, nerede olduğunuza dair birer ipuçları verir...

Mesela, etrafınızda çikolatalar, makarnalar, muhtelif gıda ürünleri varsa, markettesinizdir. Ya da etrafınızda askılara asılmış, renkli kombinler yapılmış, birbirinden farklı kıyafetler görüyorsanız bir giyim mağazasındasınızdır.

Telefonlar, tabletler, bilgisayarlar görüyorsanız etrafınızda, teknoloji mağazasında; arkeolojik kazılar sonucunda bulunmuş binlerce yıllık paha biçilemez parçalar varsa çevrenizde, müzedesinizdir.

Önünüzde uzunca kuyruk olmuş insanlar varsa sıradasınız, gidilecek uzunca mesafe varsa yoldasınızdır.

Öğrenciler ve öğretmenlerin bir arada bulunduğu bir ortamdaysanız, kulağınıza teneffüs zili sesi de geliyorsa; eğitim yuvasında, okuldasınızdır.

Etrafınızda beyaz önlüklü boyunlarında steteskop asılı insanlar görüyorsanız hastanedesinizdir.

Eğer; bilgiyle gıda ihtiyacının giderildiğini fark ettiğin bir yerdeysen...

Ya da kültürle kendilerini donatan insanlarla bir aradaysan, çağdaş ve paha biçilemez insanlar varsa etrafınızda...

Nerede durmanız gerektiğini söyleyen, gittiğiniz yolda ihtiyacınız olan şeyleri size veren insanlar bulunuyorsa çevrenizde...

Şakralarınızı, zihninizi açan, bakış açınızı genişleten, milli bilincinizi artıran, ülke derdiyle dertlenen, ülke sevinciyle coşan, olayların perde arkasını görmenizi sağlayanlar varsa yanınızda ve sizi anlayabiliyorsa çevrenizdekiler...

Hayat kurtaran 'hap' bilgilerin reçetenize yazıldığı, acil durumlarda adeta 'ambulans' gibi yetişenlerle aynı çatı altındaysanız, YeniDönem'desinizdir.

Keyfini çıkarın, fırsatı kaçırmayın, gurur duyun!

Bu çatı altında 2 yılımı geride bırakmanın, yukarıda saydığım özellikteki insanlarla bir arada olmanın ve YeniDönem'in 9. yaşına ulaşmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum...

Gece gündüz demeden varını yoğunu ortaya koyan, meslek etik kurallarını ihlal etmeden, doğru, dürüst ve tarafsız habercilik anlayışına sahip, ezberden uzak, donanımlı, bilinçli, ilkeli ve sorumluluk sahibi çalışma arkadaşlarımla birlikte nice başarılarla dolu yıllara...

YeniDönem 9 yaşında...

9. YILIMIZ KUTLU OLSUN

-Kadriye ÖNCÜ PAKTEN-

Bursa için dürüst, tarafsız, doğru ve ilkeli gazetecilik çizgisiyle, sektörde en önemli yayın organlarından biri olma unvanını kazanan YeniDönem gazetesi 9. yaşında.

23 yıllık mesleki hayatımda medya sektöründe bulunan zorlu şartlara rağmen, yayın hayatına başladığı günden beri aynı çizgide ve kararlılıkla ilerleyen ve örnek teşkil eden bir mesleki ciddiyeti bulunan gazetemizde, tüm emekçilerin uyum içinde profesyonelce iş yaptığı ve bize birlik olmanın önemini hissettiren YeniDönem gazetesinin bir ferdi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Bu duyguları bize hissettiren YeniDönem ailesinin kurucularına ve çalışma arkadaşlarıma, her zaman bize destek olan dostlarımıza selam olsun, başarılarımızın her daim olması dileği ile nice 9. Yıllar...

ZAMAN SU MİSALİ...

-Melike PASTIRMACI-

Zaman su gibi akıp geçiyor. Bana yeni kapıları aralayan, benim gazetecilik gibi değerli bir meslekle tanışmamı sağlayan YeniDönem'in 9. yılını kutluyoruz. 3 yıldır bünyesinde çalıştığım, arkadaşlarımla beraber emek verdiğimiz gazetemizin yeni yılını kutlarken, arkama dönüp baktığımda iyisiyle kötüsüyle birçok anı biriktirdiğimi görüyorum. Artık evim gibi olan, ailemden daha çok vakit geçirdiğim bu güzel insanlarla beraber olmak benim için büyük bir şans. Sayfa sekreteri olarak görev yaptığım ikinci evimde, kendime bir şeyler katma imkanı sunduğun, böyle samimi, sıcak bir kadroyla beni tanıştırdığın için teşekkür ederim YeniDönem.

Nice yıllara...

YENİDÖNEM FARKI!

-Onuralp ÖZALP-

Bazı meslekler vardır ki içinde olmasınız da nasıl olduğunu bilirsiniz. Gazetecilik de bunlardan biri. Günümüz Türkiye'sinde herkesin yapabileceği iş kollarından birisi de gazetecilik olarak görülüyor. Çünkü artık okuma yazma bilen herkesi gazeteci yapıyorlar!

Siz hiç iletişim fakültesini bitirmiş ama veterinerlik yapan birini gördünüz mü?

Ya da meslek yüksekokulundan mezun olmuş doktor, avukat, mimar, mühendis?

Görmediniz, göremezsiniz!

Çünkü saydığım meslekler sadece ilgili fakültelerden mezun olmuş olan meslek kolları.

Şimdi soruyu tersine çevirelim...

Siz hiç hukuk, tıp, mimarlık, mühendislik, edebiyat, iktisat gibi fakültelerden mezun olmuş fakat basın sektöründe çalışan gördünüz mü?

Evet... Kesinlikle gördünüz!..

Hatta ben, 12 yıllık eğitim öğretim hayatında sadece okuma yazma öğrenebilmiş birinin, fakülte okuduğum esnada gazetecilik mesleğine başladığını ve hatta kıdem aldığını bile gördüm.

İkimiz aynı anda iş başvurusunda bulunsak onu öncelikli olarak işe alacaklarına da şahit oldum.

İşte YeniDönem farkı...

Ben burada iletişim fakültelilerin yanındayım. Sadece gazetecilik değil, aynı zamanda üniversitede başladığım kişisel gelişimimi burada iş arkadaşlarımdan edindiğim fikirlerle devam da ettiriyorum.

Şimdi siz düşünün...

Bir tarafta okuma yazmayı söken gazeteciler...

Diğer tarafta bilgi birikim ve özgür düşüncelilerin bir araya geldiği saygın bir kurum.

Bu kurum 9 yıldır çizgisini bozmadan dimdik ayakta... Araştırmasız gazeteciliğe inat, araştıran, soruşturan ve şüphe eden yapısıyla dimdik ayakta kalmayı da sürdürecek...

BİZ BİR AİLEYİZ!

-Serap ÖZTÜRK-

3 yılı aşkın bir zamandır bünyesinde editör olarak görev aldığım YeniDönem 9 yaşında... Ekip arkadaşlarımızla birlikte tıpkı bir aile gibi canla başla çalışarak gazetemizi kalkındırmak için büyük emek harcadık.

Acıyı, hüznü ve mutluluğu hep birlikte paylaştık. 'Ben' değil 'biz' olduk... Yeri geldi arkadaşlarımızın düğün, doğum gibi heyecanlarına ortak olduk; yeri geldi acımızı paylaşıp sorunları çözmek için çaba harcadık...

Pardus yayıncılık grubunda olduğum ve bu ekiple çalıştığım için kendimi gururlu ve mutlu hissediyorum.

GAZETECİLİĞE İLK ADIM...

-Tuğba ÖZ-

Daha yeni tanıştığımız tahta sıralar arasında her öğretmen bizlere "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusunu yöneltir. Biz de bu soruya karşılık birer doktor, öğretmen, mühendis, avukat oluruz. Zaman geçtikçe, büyüdükçe değişen hayaller evrilir ve işte o zaman gerçekten hayal ettiğin ve seni tamamlayan mesleği bulursun. Hatta o seni bulur. Sahip olduğun yetenekler, seni büyüleyen anlar mesleğini belirler. Gazetecilik beni daha ilkokuldayken buldu. Araştırma merakı içinde olduğum zamanlarda yakaladım bu değerli mesleği. Sonra bu yolumdan hiç sapmadım. Ben büyüdükçe, bu mesleğe olan bağlılığım büyüdü. Bu bağlılık üniversite yıllarında haber peşinde koşarken daha da perçinlendi. Hocaların deyimiyle "haber kokusu" almaya başladığım anlarda gazeteciliğin büyüsüne kendimi kaptırdım. Bu büyüyü bozmaya çalışanlar oldu tabii ki. "İşsiz kalacaksın", "Şimdi herkes gazeteci" söylemlerinin arasında da bu mesleğe ilk adımımı attım. Bu yola çıkmamı sağlayan, yolun çok başında olan bana el uzatan YeniDönem ailesi sayesinde günümüz "genç işsizleri"nden biri olmaktan kurtuldum bir nevi. Ama benim için en önemlisi o işsiz kadrodan ayrılmak değil, hayalimdeki mesleği mutfağında öğrenmek ve yıllardır haber kokusunu koklayan, gazeteceliğin tozunu yutmuş insanlarla beraber olmaktı. Ben büyüdüm ve gazeteci oldum! Bu da bu genç, anlayışlı, özgün içerikler üreten muazzam kadro sayesinde oldu. Aslında yazılacak çok şey var, ama kısacası şu: Herkesin bir hayali vardır. Önemli olan o hayalin peşinde koşmak ve tüm olumsuz söylemlere rağmen yoluna devam etmektir. Hayallerimi gerçekleştirmeye ilk adımımı atmamı sağladığın ve gerçekten gazetecilik yapmak için yanıp tutuşan gençlerin önünü açtığın için teşekkürler YeniDönem. Nice yıllara.

DOLU DOLU 4 YIL...

-Aylin LEK-

Tarafsız, doğru ve özgün haberleriyle Bursa medyasına yeni soluk getiren YeniDönem 9. yaşını kutluyor. Genç kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken gazetemiz yeni yaşını kutlarken ben de bu ailedeki 4. Yılımı karşılıyorum. İlk yazımı yazdığım bu köşeden 4 yıl sonra yine aynı şekilde ancak daha tecrübeli yazmanın sevincini yaşıyorum. 4 sene önce bugün henüz yolun başındayken tanıştım bu aileyle ve onlarla beraber kendimi geliştirdim. İlk günkü halimle 4 bugünkü halimi karşılaştırdığımda farkı görebiliyorum. Her sayfasında ayrı ayrı emek harcadığımız, o tatlı telaşlarla çıkardığımız gazetemizin bana kattıkları için teşekkürler. Hayatımın en güzel 4 yılını dolu dolu yaşamamı sağladığın için  iyi ki varsın YeniDönem. Nice yıllara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.