Hava Durumu

YeniDönem'e akademik destek!

Bursa'da kent savunması adına gerçekleştirdikleri çalışmalarla dikkat çeken akademik odaların başkanları de YeniDönem gazetesinin yeni yaşını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YeniDönem'e akademik destek!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Kurulduğu günden bu yana Bursa'nın güçlü ve cesur yerel basın kuruluşları arasında yerini alan YeniDönem gazetesine kentin nabzını tutmaya devam etmesi, tarafsız, güvenilir ve ilkeli yayın politikasını başarıyla sürdürmesini diliyoruz. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak, akademik odaların sesini duyurmasına her zaman destek olan YeniDönem'in yayım hayatındaki 10. Yılını kutluyoruz. Kentin gözü kulağı olan YeniDönem ailesi ile birlikte dünya, ülke ve kent gündemini bizlere ulaştırdığınız nice yıllar diliyoruz. Tarih ve turizmini, tarımı ve sanayisini doğru şekilde entegre edebilmiş, ulaşılabilir, planlı kentsel dönüşüm ile çarpık kentleşmeden kurtulmuş, güvenli yapılara sahip bir Bursa hayalini gerçekleştirene kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

---

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, "YeniDönem gazetesi okuduğumuz, izlediğimiz bir gazete. Bir meslek odası olarak bizim için yerel basın çok önemli. Türkiye genelinde basın özgürlüğüne yönelik önemli sorunlar yaşanıyor, biz basının dolayısıyla da halkın haber alma özgürlüğünü savunuyoruz. YeniDönem gazetesi, TMMOB, akademik odalara ve emek örgütlerini izliyor ve sayfalarına taşıyor. Ayrıca çeşitli görüşten köşe yazarları, farklı konuları farklı bakış açısıyla kamuoyuna yansıtıyor. Bu da çok önemli. Kentin gündemini izleyebiliyoruz. Bu çizgisini önemsiyoruz ve YeniDönem gazetesini başarılı buluyoruz. Bu çizgisini nice on yıllar boyunca sürdürmesini diliyor ve emek veren herkesi kutluyorum" diye konuştu.

---

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, "Bursa'da akademik odaların sesine en çok önem veren basın yayın organı. Yaptığımız çalışmalarda en çok ilginin gösterildiği ve dönüşün alındığı bir gazete. Dolayısıyla jeolojide ya da jeoteknikte bir şey açıkladığımız zaman bunu Bursa kamuoyuna en yüksek perdeden duyuran basın organı... Basın kamu hizmeti yapar. Halkın haber alması açısından önemli bir mecradır. Yerelde de YeniDönem gazetesi tarafsız ve ilkeli haberci çizgisiyle bunu gerçekleştirmektedir. Düzenli takip ettiğimiz bir gazetedir. YeniDönem gazetesi'nin 10. Yılını kutluyor ve nice 10 yıllar diliyoruz" dedi.

---

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, "YeniDönem gazetesi kurulduğu günden bu yana Bursa ve Türkiye'de yaşananları Bursalılara etkin, doğru ve hızlı bir şekilde anlatmasıyla Bursa basınında önemli bir yer edinmiştir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak bizler de YeniDönem gazetesinin 10'uncu yılını kutlar, başarılı ve uzun süreli yayın hayatı dileriz" dedi ve ekledi: "Köklü bir tarihe ve kültüre sahip olan şehrimizin bu dokusu, mimarisi bozulmadan gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılması, kentsel dönüşümün bir bütün olarak ele alınarak devam etmesi ve güzel Bursa'mıza değer katacak eserlerin yapılması Mimarlar Odası olarak hayallerimiz ve amaçlarımız arasındadır."

---

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, "YeniDönem takip ettiğim düzenli okuduğum gazeteler arasında yer alıyor. Bursa yayın hayatında on yıl önce yeni bir soluk olarak katılan YeniDönem gazetesi uzun ve köklü geçmişi olan bursa yerel basınında haklı ve önemli bir yere sahip olmuştur... Biz basını yasama, yürütme ve yargının dışında dördüncü ayak olarak görüyoruz. Demokrasi için önemli bir işleve sahip. Yurttaşın görmediğini görmek, söyleyemediğini söylemek,  yazmak basının görevidir. YeniDönem gazetesi bu görevi layıkıyla yerine getirmiştir... Bu sürecin oluşumuna katkı koyan gazete yönetimiyle birlikte en katkının gazetenin emekçileri ve gazeteye ruhunu katan köşe yazarlarıdır. YeniDönem gazetesini tebrik ediyor, uzun ve başarılı bir yayın hayatı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.