Hava Durumu

'YeniDönem ulusal bazda bir gazete çapında'

Bursa'da kadına yönelik yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri YeniDönem gazetesinin yeni yaşını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'YeniDönem ulusal bazda bir gazete çapında'

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, "Bursa'nın yayın hayatına ilkeli gazetecilik anlayışı ile güzel katkılar koyan YeniDönem gazetesinin onuncu yılını gönülden kutlarım. Türkiye'nin 4. Büyük kenti olan Bursa ya dair haberlerin okuyucu ile buluşmasındaki titizliklerinden dolayı da YeniDönem gazetesi ekibini de tebrik ederim. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, Bursa Merkezli olarak yaptığımız kadına dair etkinliklerimiz ve projelerimizde bizi gönülden destekleyerek yanımızda olan, toplumda kadının hak ettiği yere ulaşması için azami gayret gösteren köşe yazarlarınıza da teşekkür ederim" dedi.

---

Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, "YeniDönem gazetesi düzenli okuduğum gazeteler arasında.  Sabah ilk okuduğum gazete YeniDönem gazetesidir. Sabah kahvaltımı yapar yapmaz önce internet sitesinden köşe yazarlarını okuyorum, sayfamda paylaşmak adına. Daha sonra da eczaneye gittikten sonra elime alarak okuyorum. Bursa'da ne olduğunu okuyorum. Spor yazarlarını okuyorum. YeniDönem'in çizgisini muhteşem buluyorum. Tarafsız ya da her görüşü yansıtan gazete bulmak çok zor. YeniDönem bunu başarıyor. Vatandaşın doğru ve tarafsız haber alması için hem Bursa hem de ülke genelinde buna çok ihtiyacımız var. Her konuya el atılıyor, sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları, Bursaspor ve bütün spor dalları takip ediliyor. 10. Yılını kutluyor ve uzun soluklu bir yayın hayatı diliyorum. Herkesin de böyle bir gazeteye sahip çıkmasını diliyorum..." ifadelerini kullandı.

---

Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Sibel Özbudak, "YeniDönem gazetesi takip ettiğim, okuduğum bir gazete. Özellikle köşe yazarlarını ilgiyle okuyorum. Kadına yönelik haberlere de en geniş yer veren bir gazete. Sağlık köşe yazılarına ilgiyle okuyorum, politika yazarlarını da. Yereldeki bütün bilgileri alıyoruz. Her görüşü yansıtan bir çizgisi var ama insanı rahatsız etmiyor. Her tarafa objektif olarak yer veren bir gazete. Toplumun buna ihtiyacı var. Canı gönülden diliyorum ki, kan kaybetmeden büyüyerek yoluna devam etsin. Düzenli alıyorum. Ayrıca internetten takip ediyoruz, haberleri, köşe yazılarını sayfalarımızda paylaşıyoruz. Nice 10 yıllara... YeniDönem'i  toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik haber ve yazılar nedeniyle okumaya, almaya başladım. Okuya yazarlarla tanış olduk. Hiç görmediğim yazarlarınızla karşılaşsak, çocuklarımızı soracak kadar yakın hissediyorum... Yerelde çok önemli, çok değerli, ama gazetenin geneline baktığımda ulusal bazda bir gazete çapında" şeklinde konuştu.

---

Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Aytaç Toker, "YeniDönem gazetesini okuyorum. Gayet iyi bildiğim bir gazete. Medyanın artık pek sesi çıkmıyor. Ama sesi çıkanları da halk çok iyi takip ediyor. Onlardan biri de benim. İnsanlar haber almaya bakıyor. Siz farklı bir yerdesiniz. Sizi kutluyorum. Her görüşten köşe yazarı var. Reklam ya da magazin gazetesi gibi değilsiniz.  Kadına dair haberler de yapıyorsunuz. Türkiye'de artık sivil toplum kuruluşları da bir noktada çekiniyor artık. Artık insanlar konuşmakta ya da yazmakta özgür değil. Ama ben bu devirleri geçici görüyorum. Artık hükümetin de bunu farkında olduğunu düşünüyorum. Basında da ilerleme var, en muhafazakâr olan da bile üstündeki korkuyu atmaya çalışan bir hava seziyorum. İnşallah böyle devam edersiniz. Kalıcı olmanızı diliyorum. Nice 10 yıllara diyorum. Yürürken ayağımız taşa takılır ya, ayağınızın taşlara takılmadan yürüyüp gitmenizi diliyorum..." ifadelerini kullandı.

----

Türk Metal Kadın Kolları Koordinatörü Selda Tekman, "YeniDönem gazetesinin 10. Yılını kutluyorum.  Biz Türk Metal Kadın Kolları olarak YeniDönem'in desteğini hep hissettik. 2015 yılında YeniDönem gazetesinde bir röportajım yayımlandı. Bu hem beni çok cesaretlendirdi. Bu nedenle benim için YeniDönem gazetesinin önemi büyüktür. Köşe yazarlarını takip ediyorum. Kadınların güçlendirilmesine yönelik yazı ve haberleriyle öne çıkan bir gazete.  Aynı zamanda sendikamızın vermiş olduğu sendikal mücadelede yanımızda olan, sesimizi kamuoyuna taşıyan bir gazete. Bursa için konuşacak olursak, yerel basın kamuoyunun haber alma hakkının sağlanması açısından önemli bir işleve sahip; YeniDönem gazetesinin de bunu hayata geçirdiğini düşünüyorum.  Gerçekten, tüm kalbimle uzun soluklu bir yayın hayatı diliyor ve tüm çalışanlarını da kutluyorum..." dedi.

----

AÇEV Bursa Saha Koordinatörü Nuray Öner, "YeniDönem gazetesi toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarını kamuoyuna yansıtan bir yayın organı.  YeniDönem gazetesi Bizim bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerimizin de kamuoyuna taşınması aşamasında bize destek verdi, yanımızda oldu. Gazeteler kamu adına hizmet üretir. Yerel gazeteler de öyle. YeniDönem gazetesi farklı çizgideki köşe yazarlarıyla farklı görüşlere yer verebilen bir gazete olarak Bursa'da önemli bir işlevi yerine getiriyor. Özellikle de kadın sorunlarına ve kadına yönelik sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri konusundaki hassasiyetini takdir ediyoruz. YeniDönem gazetesinin tüm çalışanlarını kutluyor, nice on yıllar daha yayın yapmasını diliyorum" dedi.

---

Saniye Rıza Kız Çocukları Koruma Derneği Bşk. Yrd. Habibe Çıngıloğlu, "YeniDönem gazetesi'i seviyoruz. Saniye Rıza Kız Çocukları Koruma Derneği olarak çok zor bir alanda faaliyet gösteriyoruz. YeniDönem gazetesi Bursa'da bizim sesimiz oldu. Sadece bizim derneğimizin değil. Kadın derneklerinin faaliyetlerini de izleyen bir gazete. Kadın, engelli, çocuk gibi konular yer bulabiliyor. YeniDönem okuduğum ve Bursa gündemini takip ettiğim bir gazetedir. Ayrıca, bünyesinde çeşitli görüşlere yer vermesi de takdire şayandır. YeniDönem gazetesi Bursa için bir değerdir. Ayrıca Eski Bursalıyım. Bursa'dan, Bursa'nın değerlerinin korunmasından yana bir çizgisi var. 10. Yılını kutluyor, çok uzun ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.