Hava Durumu

Yer bulamayan turistlere makam odasını açtı!

Nevruz Bayramı tatili dolayısıyla Van'a akın eden İranlı turistler, kentteki tüm otel ve misafirhaneleri doldurdu. Van İskele Öğretmenevi Müdürü Mahmut Öztekin, yoğunluk nedeniyle yer bulamayan İranlı turistler için makam odasına yer yatağı serdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yer bulamayan turistlere makam odasını açtı!

Kentte devam eden Van Alışveriş Festivali'ni (Van Shopping Fest) fırsat bilerek bol bol alışveriş yapan İranlılar, otellerde yoğunluk oluşturdu. Otellerin tamamen dolduğu kentte, turistlerin dışarıda kalmaması için Öğretmenevi Müdürü Öztekin, makam odasını yataklar koydurarak hizmete sundu. Öztekin,  İranlı turistlerin bu yıl da kafileler halinde kente geldiğini ve otellerde doluluk oranının arttığını belirtti.

Konaklama sıkıntısı yaşanmaması için her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade eden Öztekin, "Onlar için öğretmenevimizin kapılarını sonuna kadar açtık. Hem yemek hem de konaklama konularında gerekli tüm çalışmayı sürdürüyoruz. Yer sıkıntısının önüne geçmek için yatak sayımızı arttırdık" dedi.

Van'da her sene 20 günlük bir yoğunluğun yaşandığını anlatan Öztekin, "Turistlerin dışarıda kalmamaları için makam odamızı onların hizmetine sunduk. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteriyoruz. İranlıların diğer illere gitmeden Van'da kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Misafirperverlik konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Son 15 gündür çok büyük bir yığılma var, herkesin bu misafirlerimiz için elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

İranlı turistler ise Van'ı ve Türkiye'yi çok sevdiklerini belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.