Hava Durumu

Yer Bursa! Gören şaşırıyor...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 200 yıllık camiyi harabe haline gelince yıkıp yenisini yapan köylüler, minareye kıyamayınca ortada camisiz minare kaldı. Tek minareyi görenler şaşırıp kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2019 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yer Bursa! Gören şaşırıyor...

200 yıl önce Batum'dan İnegöl'e göçen Hasanpaşa Mahallesi sakinleri, köyü ilk kuran atalarının yaptığı iki asırlık camiyi harabe haline gelince 2000 yılında yıktı. Köylüler yerine yeni bir cami yaptı. Eski camiyi yıkan, ama sağlam olan minaresine kıyamayan köylüler, atalarının hatırasını yaşatmak için tarihi minareyi öylece bıraktı. Köy meydanındaki minareyi görüp camiyi bulamayan misafirler ise şaşırıyor. 

Bu köy var olduğu müddetçe bu minareyi ayakta tutacaklarını söyleyen Hasanpaşa Muhtarı Suat Karakaya, "Eski camimiz artık kullanılamaz halde olduğu için yıllar önce yıkıp başka bir yere yeni cami yaptık. Ancak minare sağlam olduğu için onu yıkmadık. Minareyi görenler caminin olmadığını fark edince şaşırıp kalıyor. Bunu yıkmayı düşünmüyoruz. Çünkü herkesin ilgisini çekiyor. Belediyeden destek alıp saat kulesi haline getirmeyi düşünüyoruz. Köyümüze gelenler minareyi görüp camiyi göremeyince şaşırıyor. Biz işin aslını anlatınca fotoğrafını çekiyorlar" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.