Hava Durumu

Yerel Yönetimler Büyük Ödülü Bursa'nın!

Yerel yönetimlerin kent ekonomisine katkısı anlamında Bursa'nın Türkiye'de lider konumunda bulunduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  AK Parti Genel Merkezi'nin bu konuda büyük ödülü bayramdan sonra Bursa'ya vermeye hazırlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2017 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yerel Yönetimler Büyük Ödülü Bursa'nın!

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreni, Merinos Parkı'nda açık alanda yapıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, siyasiler ve davetlilerin katıldığı tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bayramlaşma töreni başlangıcında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj davetlilere izletildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, söz alarak tüm AK Parti teşkilatının Kurban Bayramı'nı tebrik etti. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ı göreve seçilmesi nedeniyle bir kez daha kutlayan Başkan Altepe, Kurban Bayramı'nın başta Arakan olmak üzere Filistin gibi Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda şiddetini artırarak süren zulümlerin sona ermesi bağlamında bir milat olmasını diledi.

Başkan Altepe, konuşmasının devamında, Bursa'nın kent ekonomisine katkı sağlayan yerel yönetimler anlamında Türkiye'de lider konumunda bulunduğunu söyledi. Bu dönemde gemilerin, uçakların ve havaalanlarının hizmete alındığını, üretim ve teknoloji denilince yerel yönetimler arasında ilk olarak Bursa'nın akla geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, yüksek katma değerli üretimlerle birlikte Türkiye'nin hedeflerine yürümesi konusunda şehrin öncü olduğunu kaydetti. Türkiye'de alanında çığır açan yerli tramvay üretiminin, devamında yapılan elektrikli araçlar, yerli uçak, çamur yakma tesisi ve RES gibi üretimlerin hep Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuyla gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, "İnovasyon ürünlerinin hayata geçirilmesi konusunda ilk 10'a girdik. Bunlar sözle, lafla olmuyor. İcraatla, çalışmayla oluyor" dedi.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin kent ekonomisinin kalkınmasına yönelik yaptığı yatırımlara da değinen Başkan Altepe, tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmaların sadece Bursa'da değil Türkiye'de geniş ses getirdiğini ifade etti. Gölet yapan, sulama kanallarını oluşturan, her türlü tarım ürününü tarladan sofraya kadar tüm aşamalarda destekleyen tek belediyenin Bursa olduğunu kaydeden Başkan Altepe, diğer belediyelerin hatta Avrupa'nın atılan bu adımları dikkatle takip ettiğini vurguladı. Bir kentin her alanda bir bütün olarak kalkınmasının nasıl olacağı konusunda Bursa'nın Türkiye'nin yanı sıra dünyaya model olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Yaptığımız yatırımlar ve attığımız stratejik adımlar, bize hak ettiğimiz değeri getiriyor. İnşallah bayramdan sonra genel merkezimiz, kent ekonomisine katkı anlamında büyük ödülü Bursa'ya veriyor. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, partililerle tek tek bayramlaştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.