Hava Durumu

Yerelde dijital dönüşüm atağı

Yerel gazetelerin internet sitelerinin iyileştirilmesine yönelik hazırlanan projelerin tanıtım toplantısında konuşan BİK Genel Müdürü Karaca, gazetelerin internet sitelerinin ziyaretçi sayılarına göre ilan alacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yerelde dijital dönüşüm atağı

Basın İlan Kurumu, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları'nın iş birliğiyle hayata geçireceği yerel gazetelerin internet haber sitelerinin iyileştirilmesi ile dijital reklam piyasasıyla entegrasyonuna ilişkin projelerinin tanıtımını dün Bursa'da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, kurumun en büyük gayretinin, "analog yayıncılıktaki resmi ilan dağıtım sisteminin bir şekilde dijitale implant edilmesi" olduğunu söyledi.

BİR ÖLÇÜTÜ OLMALI

"Yani gazetelerin müktesep hakları korunacak. Bu temel, vazgeçilmez prensibimiz. Ama bu lafla olabilecek bir şey değil. Altyapısını oluşturmak gerekiyor" diyen Karaca, Karaca, "Artık sizlerin internet trafiğinizi yavaş yavaş ölçer duruma geldik, ölçeceğiz. Bunu niye yapmaya çalışıyoruz? Bursa gazeteleri olarak herhangi birinize sorsam, 'Siz resmi ilanların adil dağıtıldığına kani misiniz?' İçinizde hep bir soru işareti. Bu, sizin şüpheciliğinizden kaynaklanmıyor. Bunun bir ölçütü olması lazım" ifadelerini kullandı.

KİM DAHA ÇOK OKUNUYORSA...

Karaca, Basın İlan Kurumu'nun artılarının fazla olduğunu ancak eksilerinin de bulunduğunu belirterek özeleştiri yaptı. Karaca,  "Bu eksilerin birinci sırasında ölçüm sistemi var. Derdimiz bunu değiştirmek değil. Bunun dönemi bitti artık. Basın İlan Kurumunun 60 yıla yaklaşan tecrübesinden söz ediyorsak, dijital dönemde ölçüm işini kurşun geçirmez şekilde halletmiş olmamız lazım. Kimin gazetesinin internet sayfası daha çok ziyaret ediliyor, daha çok okunuyor, onlara verdiğimiz ilanlar diğerlerine nazaran daha çok kişi tarafından görülüyorsa, ilanları fazlasıyla ona vermek durumundayız" dedi.

ALTYAPI OLUŞTURULACAK

Konuyla ilgili altyapıyı oluşturacaklarını anlatan Karaca, "Bu, çalışmaya başladığı zaman ziyaretçi trafiğinize göre ilan alacaksınız veya tarifemiz ona göre düşecek ya da artacak. İşimizi ne kadar düzgün yapar ve okuyucu kitlesi toplarsak işlerimiz o kadar rahat olacak" diye konuştu.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

BİK Bursa İl Müdürü Osman Bağeğmez ise sektörün dijital dönüşüm sürecinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi ve bu sürecin fırsata çevrilmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde projeler hazırladıklarını ifade etti. Söz konusu projenin tanıtım toplantısının Bursa ev sahipliğinde gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başeğmez, kent medyasıyla uyum içerisinde çalıştıklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.