Hava Durumu

Yılan hikayesine dönen proje için MHP Bursa'dan önemli açıklama!

2012'de temeli atılan Bursa Hızlı Tren Projesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten MHP Bursa İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, proje için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yılan hikayesine dönen proje için MHP Bursa'dan önemli açıklama!

22.- 23. Dönem Bursa Milletvekili ve Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel, heyetiyle birlikte MHP Bursa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Bursa'yı yakından ilgilendiren Yüksek Hızlı Tren çalışmaları hakkında konuşan İl Başkanı Kurtuluş Coşkun, Demirel'in gayretli ve samimi çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini ve Bursa için önemli ve gerekli olan her projede olduğu gibi bu hususta da bütün siyasilerin ortak bir paydada birleşmeleri gerektiğini vurguladı.

Yüksek Hızlı Tren projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için MHP olarak her türlü desteği vereceklerini ifade eden İl Başkanı Coşkun, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye ülkelerinin yüzölçümlerinin neredeyse 1/15'i kadar bir yüzölçümüne sahip olmasına rağmen, yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan araç sayıları bakımından Türkiye karayollarında seyreden araç sayıları neredeyse birbirlerine eşit. Dolayısıyla bu durumun ekonomimize getirdiği akaryakıt ithalat yükü, trafikteki araçların saldığı egzoz gazlarının çevresel sorunlara olan etkisi, yoğun karayolu trafiği nedeniyle meydana gelen trafik kazaları ki bu bakımdan Türkiye 195 ülke arasında 12. sıradadır ayrıca karayolu taşımacılığının demiryolu taşımacılığına göre neredeyse 5-10 kat daha pahalı olmasının getirdiği olumsuzlukları birlikte değerlendirmek gerekir."

Coşkun, "Bütün bu durumlar göz önüne alındığında 2012'de temeli atılan Hızlı Tren Projesi'nin önemi ortada olup, 2016' da tamamlanması planlanan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi Bursa ve Türkiye ekonomisi bakımından önemlidir" ifadelerini kulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.