Hava Durumu

Yıldırım: 'Çözüm... Ne çözümü kardeşim?'

Edirne'deki mitingde konuşan, Başbakan Yıldırım, "Son terörist teslim oluncaya kadar, son silah susuncaya kadar kararlı mücadeleyi sürdüreceğiz. Çözüm... Ne çözümü kardeşim? Vatandaşı katleden, ay yıldızlı bayrağına düşman olanlarla çözüm olur mu? Çözüm, PKK sorununun tamamen yok olmasıyla mümkündür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2018 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2018 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım: 'Çözüm... Ne çözümü kardeşim?'

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'de partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları...

AK Parti milletin partisidir. Türkiye'nin her yerinde vardır. AK Parti Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a, bütün Türkiye'yi kucaklar. 81 milyonu kardeş görür. Roman kardeşlerim, 11 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeydiniz. Milletin adamıyla beraber oldunuz. Doğru mu? Bir yandan kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizi güçlendiriyor, bir yandan da ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz. 16 yılda Türkiye'yi tam 3 kat büyüttük. İhracat rekorları kırdık. Yarattığımız iş imkanı, Avrupa Birliği ülkelerinin tamamının oluşturduğu istihdam sayısından daha fazla. Eğitimde dev yatırımlar yaptık. 284 bin derslik yaptık, evlatlarımızın hizmetine verdik. Şehir hastaneleri kurduk. Bu arada Edirne'ye 400 yataklı güzel bir hastane yaptık mı? Bütün ilçelerine hastane yaptık mı? Hayırlı uğurlu olsun. 5 bin ambulans aldık, yurdun her yerinde. 383 kilometre uzunlukta 258 tünel açtık. Bakın AK Parti iktidarından önce iktidarlar 30 yılda 3 bin metrelik Bolu Tüneli'ni açamadı.

'9 BİN LİRANIN ALTINDA KAZANÇ ELDE EDENLER VERGİ VERMEYECEK'

Türkiye'nin her tarafından 750 bin esnaf basit usulde vergi veriyor. 2018'de bu esnafımızdan 9 bin liranın altında kazanç elde edenler hiç vergi vermeyecek. Vergiden muaf olacaklar, hayırlı uğurlu olsun.

Bugün Türkiye'de 13 milyon bina, iş yeri, gecekondu, ruhsatsız yapı var. Yeni en az 13 milyon hane nüfusu sayarsan 40 milyon vatandaşımızın devletle belediyelerle sorunu var. Bu sorun 50 yıldır devam ediyor. Devletin işi millete hizmet etmektir, onun için barış elimizi uzattık, imar barışını getirdik. Hayırlı uğurlu olsun.

Yerli otomobil tüm hızıyla devam ediyor. Kendini yerli ve milli olarak tanıtan Muharrem İnce de diyor ki 'Yerli otomobil yapmak ilkelliktir.' Asıl ilkellik, yerli otomobile karşı çıkmaktır. Yerli otomobil fabrikasında 200 bin araç üretilecek, binlerce kardeşimiz iş, aş sahibi olacak. Senin bildiğin bu yerli otomobil basit bir otomobil değil. Sürücüsü olmadan da gidecek bu otomobil. Bu otomobil, akıllı otomobil, ilkel değil Muharrem İnce, ilkel değil. Akıllısını yapıyoruz. Aklını başına al da yerli ve milli girişimlere karşı çıkma.

 FATİH DE BİZİM, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DE BİZİM'

PKK'ya arka çıkan, 'PKK'lıların cenazesine gitmezseniz sizin hesabınızı görerim.' diyenlerin, orada 6-7 Ekim olaylarını, insanları sokağa çağırarak 53 masum insanımızın kanına girenlerin ziyaretine gidiyor. Ona moral veriyor. Teröre destek verenlere moral vermek sana mı düştü? Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı adayıysan, bu milletin askerini, polisini, sivil vatandaşını katledenlere destek olamazsın, böylece Türkiye'yi temsil edemezsin. Amansız bir şekilde terörle mücadele eden generallerin apoletini sökmek senin haddine mi? Alparslan da bizim Fatih de bizim Mustafa Kemal Atatürk de bizim. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz birlikte Türkiye'yiz.

AK Parti yapar bunlar yıkar. Bir taraftan terörle mücadele beka meselesi, memleket meselesi diyen Recep Tayyip Erdoğan, diğer taraftan terörün ülkemiz üzerinde yaptığı planları görmezden gelen ekip. Yakalanan PKK'lı terörist ifadesinde, 'PKK ve HDP'nin başlattığı hendek kalkışmasında ve 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ ile PKK birlikte çalıştık.' diyor. Biz boşuna terör demiyoruz. Bunların ipi aynı yerde, bunlar aynı merkezden yönetiliyor. Bunlar proje örgütleri, efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bu tam bir terör kardeşliğidir. PKK-FETÖ terör kardeşliği yapıyor. FETÖ ile PKK'nın aynı kaynaktan beslediğini milletimiz 15 Temmuz'da gördü, bayrakları, amblemleri farklı olabilir ama ruhları ve kirli emelleri birdir.

NE ÇÖZÜMÜ KARDEŞİM?

Biz sağ oldukça, bu can bu bedende oldukça, yüzü Kandil'e dönük olanlar Pensilvanya'dan işaret alanlar asla iflah olamayacaklar. asla bu ülkede varlık gösteremeyecekler. Bizim aklımız da kalbimiz de milletimizle beraber ama insanlıktan nasibi olmayan terör örgütünün takati tükendi. Buradan açıklıyorum, şimdi yurt içinden yurt dışına kaçmaya başladılar. Nereye giderseniz gidin Kandil'e giderseniz orada da bulacağız, Fizan'a da giderseniz orada da bulacağız. Kahramanlarımız adım adım ilerliyor. YPG, PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ... Al birini vur ötekine. Adınız ne olursa olsun, topunuzun kökünü kazıyacağız. Son terörist teslim oluncaya kadar, son silah susuncaya kadar kararlı mücadeleyi sürdüreceğiz. Çözüm... Ne çözümü kardeşim? Vatandaşı katleden, masum insanların hayatına giren, ülkenin birliğine, beraberliğine, ay yıldızlı bayrağına düşman olanlarla çözüm olur mu? Çözüm, PKK sorununun tamamen yok olmasıyla mümkündür. Bu PKK meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Millet biliyor ki yaparsa AK Parti yapar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.