Hava Durumu

Yıldırım'da geri dönüşüm seferberliği

Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüme kazandırdığı atıklarla aynı zamanda önemli maddi tasarruf sağlanmasına öncülük ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da geri dönüşüm seferberliği

Yıldırım Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına yürüttüğü çalışmaları hızla sürdürüyor. Türkiye'de geri dönüşüm konusunda Avrupa standartlarını yakalayarak örnek teşkil eden kurumlardan biri olan Yıldırım Belediyesi, son 1 aylık süreçte 2 bin 8 ton ambalaj atığı, 99 ton cam atığı ve 3 ton 75 kilogram atık bitkisel yağ topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca 46 adet elektronik atık ve 980 floresan geri dönüşüme kazandırarak önemli bir çalışmayı ortaya koydu.

HALKA KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR

Çevre koruma politikası kapsamında uygulanan geri dönüşüm çalışmalarını, gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam alanı bırakmak adına sorumluluklarının arasında gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Geri dönüşüm öncelikle evlatlarımızın sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için, hayatın temel kaynakları temiz hava, temiz su ve temiz toprağın sağlanması için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuz olarak görüyor, Türkiye'ye örnek ve öncü çalışmalara imza atıyoruz. Her atığın çöp olmadığını hatırlayarak geri dönüşüme kazandıracağımız her bir atık doğal kaynakların daha makul düzeyde kullanımını sağlayacak. Bu farkındalığı sağlamak adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz hem kurdukları stantlarla vatandaşlarımıza bilgi veriyor, hem de hemşehrilerimizi evlerinde ziyaret ederek geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor" diye konuştu.

ÇEVREMİZİ GELECEK NESİLLERE BIRAKIYORUZ

Geri dönüşümün ekonomiye artı değer kattığını da işaret eden Edebali, "Ülkemizde her sene sadece yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. Bir litre atık yağ 5 milyon metreküp suyu kullanılmaz hale getirirken bir adet küçük kalem pil yaklaşık 4 metrekare toprağı kirletiyor. Ayrıca başta plastik ve metal atıklar doğada yok olma süreleri binlerce yılı bulabiliyor. Çevreye duyarlı uygulamalarımızla insan sağlığını tehdit eden durumların önüne geçiyor, çevremizi koruyarak gelecek nesillere bırakıyoruz. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize artı değer katıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.