Hava Durumu

Yıldırım'da Muşluların görkemli sünnet şöleni

Bursa Yıldırım Muşlular Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği'nin düzenlediği sünnet şöleninde 50 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken, Bursa protokolü şölene eşlik etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da Muşluların görkemli sünnet şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Muşuluar Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği sünnet şölenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Ak Parti Milletvekili Bennur Karaburun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, Sınav Okulları Kurucu Başkanı Gıyasettin Bingöl, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Kur-an'ı Kerim Tevhidi'yle başlayan sünnet cemiyeti, Yıldırım Mehteran Takımı'nın verdiği mini konserle sürdü. Eğlencenin ve coşkunun hiç bitmediği törende çocuklar gönüllerince eğlenirken, ailelerde Bursa'daki Muşluların birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde yansıtarak kaynaşma fırsatı buldu.

TÜM FAALİYETLER İNSAN ODAKLI

Tören öncesi konuşan Bursa Yıldırım Muşlular Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ercan Sönmez, Bursa'da 200 bine yakın Muşlunun yaşadığını hatırlatarak, "Yeşil Bursa'ya başta ekonomi ve istihdam olmak üzere birçok alanda katma değer sağlamaktayız. Tüm faaliyetlerimizi insan odaklı gerçekleştirmenin yanı sıra kültürel anlamda da şehrimize değer katmanın çabası içerisindeyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak düzenlediğimiz sünnet şölenimizde de 50 çocuğumuz sünnet oldu.  Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe'ye teşekkür ederim" diye konuştu. 7 aydır yönetim kuruluna başkanlık ettiğini söyleyen Sönmez, "Bu süreç içerisinde beni yalnız bırakmayan, gecesini gündüzüne katarak adeta Bursa'nın kent konseyi gibi çalışan yönetim kurulu üyelerine huzurunuzda teşekkürü borç bilirim" dedi.

Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na günün hatırası olarak plaket takdim etti.

NURETTİN KUTLUCAN'A TEŞEKKÜR

Derneğin kuruluşundan bu yana maddi, manevi ve fikirleri ile derneğe desteklerini esirgemeyen Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'a teşekkürlerini sunan Başkan Ercan Sönmez, "Muş doğumlu Bursalı iş adamı Nurettin Kutlucan ağabeyimiz, hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Bizim için adeta bir ağabey, bir baba gibi oldu. Huzurlarınızda Kutlucan Holdingi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan'a çok teşekkür ediyor, önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.  

Temmuz ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Harun Arvas'ın kardeşleri Mehmet Kasım ve Yusuf Eymen Arvas da sünnet oldu. Çavuşoğlu, şehidin kardeşleriyle yakından ilgilendi.​​​​​​​

'HER ZAMAN YARDIMCI OLACAĞIZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse ise, "Bugüne kadar Bursa'da 20 bin çocuğumuzun sünnet merasimine vesile olduk. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projeler doğrultusunda her zaman sivil toplum kuruluşlarımıza yardımcı olacağız. Yıldırım Muşlular Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Kültür Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede de 50 çocuğumuzun ilk mürivetlerini gördük. İnşallah Allah, hayatları boyunca Peygamber efendimizin sünnetini icra etmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

'TAKDİRE ŞAYAN'

2015 yılında kurulmuş olmasına rağmen gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden dolayı Başkan Ercan Sönmez'i kutlayan Başbakan Yardımcı  Hakan Çavuşoğlu, "Çok farklı şekillerde mevzilenen çok farklı niyetlerle ortaya çıkan sivil toplum kuruluşları olduğunu biliyoruz. Ama bugün Muşlu kardeşlerimizin bir araya gelerek böyle güzel bir geleneği yaşatmaları açısından ortaya koydukları çaba taktire şayan. Sivil toplum örgütleri,  temsil ettikleri milletin birliğini, beraberliğini ve kaynaşmasını temsil edecek faaliyetlerin olduğu etkinliklerin altına imza atan kuruluşlardır. Bu manada Yıldırım Muşlular Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Kültür Derneği'ne huzurlarınızda canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAKANDAN ÇOCUKLARA HEDİYELER

Sünnet olan 50 çocuğun hediyelerini bizzat takdim eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, çocuklarla tek tek ilgilendi. Hediyelerini alan çocukların mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Bursa Yıldırım Muşlular Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.