Hava Durumu

Yıldırım'dan ABD ve Rusya'ya eleştiri: 'Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar'

ABD ile Rusya arasındaki restleşmeyi değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "Efendim 'Benim daha iyi füzem var. 'Yok öbürü diyor 'Benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım. Göndermezsen şöyle olur.' Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan ABD ve Rusya'ya eleştiri: 'Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar'

Başbakan Binali Yıldırım, 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde konuştu, gündeminde ABD-Rusya arasındaki restleşme vardı. "Zaman, rekabet zamanı değildir. Zaman, bölgede yaraları sarma zamanıdır, bir araya gelme, 'Sen daha güçlüsün, ben daha güçlüyüm' kavgasını bir kenara bırakma zamanıdır" diyen Yıldırım, "El ele vererek gerçekten Suriye'nin de Irak'ın da toprak bütünlüğünü sağlayarak terör örgütleriyle çifte standart yapmadan, terör örgütleri arasında sıralama yapmadan topyekün mücadele zamanıdır. Biz Türkiye olarak bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOKAK KAVGASI

Özellikle BM'nin daimi temsilcilerinin bugünlerde daha hassas davranmaları gerektiğini belirten Yıldırım, "Yaptıkları ne? Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Kardeşim dünyanın, bölgenin geleceğin sizin karşılıklı atışmanıza milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacak? Efendim 'Benim daha iyi füzem var.' Yok öbürü diyor 'benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım. Göndermezsen şöyle olur.' Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.