Hava Durumu

Yıldırım'dan ABD'ye: 'Artık aklını başına toplaması lazım'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun restinin ardından,  bir sert çıkış da Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım,  "Kirli pazarlık içinde olmayız. ABD'nin artık aklını başına alması gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan ABD'ye: 'Artık aklını başına toplaması lazım'

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın toplantısı düzenledi, gündeminde ABD'nin terör örgütü YPG politikası vardı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti öncesi Washington yönetimine rest çeken Yıldırım, "Afrin bölgesini terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

İCAZETİNE İHTİYACIMIZ YOK

Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız" dedi.

TERÖRLE BAĞINI KESMELİ

Başbakan Yıldırım, HDP'li Buldan ve Önder hakkında başlatılan soruşturmaya değinerek, "Savcılık, yapılması gerekeni yapmış. Türkiye'de siyasi faaliyet gösteren siyasi partinin, her şeyden önce terörle bağını açık bir şekilde kestiğini milletimize ilan etmesi lazım. Biz bunu bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.