Hava Durumu

Yıldırım'dan çarpıcı açıklama: 'Beklediğimiz gibi çıkmadı'

Adaylığı çok tartışılan Abdullah Gül ile ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Abdullah Bey'in, 'Ben partimin yanındayım, görevim bitti, partim ne görev veriyorsa hazırım' demesini beklerdim" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan çarpıcı açıklama: 'Beklediğimiz gibi çıkmadı'

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

GÜL ADAY OLACAK MI?

Bize ne ya! Biz işimize bakalım. Aday olursa olur, olmazsa olmaz. Niye bu kadar, memleketin gündemini işgal etmeye hakkı var mı kimsenin? Adaysa, buyurur çıkar. Milletin işi gücü var.

"BEN PARTİMİN YANINDAYIM" DEMELİYDİ

Yarın bir açıklama yapacakmış galiba. Ben değerlendirmelerimi yapmıştım zaten. Abdullah Bey bizim ailenin içerisindeki bir arkadaşımız. AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Bundan sonrası tekrara giriyor.

Abdullah Bey'in, başından beri gelip "Ben partimin yanındayım, görevim bitti, partim ne görev veriyorsa hazırım" demesini beklerdim. AK Parti'de gelenek böyledir.

"ERDOĞAN HİÇBİR FANİNİN YAPAMAYACAĞI ŞEYİ YAPTI"

Ben size söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, esasında, o dönemin başbakanı, Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir işi yaptı. Kendisinin rahatlıkla geçeceği bir makama, "ben partimi bırakmam, burada yapacak çok iş var, Abdullah Bey olsun" dedi ve büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün istişarelerde arkadaşlarımızın "sen geç" demelerine rağmen yaptı bu fedakarlığı. Bu kadarını söylüyorum, daha ne söyleyeyim. Ama bence başka bir yere savruldu gitti.

"BİZ SEÇİME HER AN HAZIRIZ"

Siyasette garanti yok. Seçime her an hazır partiyiz. Hiç seçim olmayacak gibi çalışırız. Ama yarın seçim olacak gibi de hazırız. Bu seçimin önemli bir özelliği var. Bu seçim Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açacak. Türkiye yeni bir yönetim değişikliğine gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.