Hava Durumu

Yıldırım'dan Macron'a: Düşüncesi sakat!

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "Düşüncesi sakat, işgal yok" diyerek cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan Macron'a: Düşüncesi sakat!

Başbakan Binali Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Sariri ile yaptığı ortak basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Yıldırım, Macron'un Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın işgal operasyonuna dönüşmemesine yönelik söylediği ifadelere tepki gösterdi ve "İşgal yok, Fransa'nın düşüncesi sakat" dedi. Yıldırım, "Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki, Münbiç, Cerablus ve Azez hattında 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları yeterlidir. Bunun dışındaki değerlendirmelerin gerçekle alakası yoktur. Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu görürüz" diye konuştu.

'KARGALAR BİLE GÜLER'

Yıldırım, Afrin'den Hatay ve Kilis'e atıldığı belirtilen roketlerin Türkiye'den fırlatılmış olabileceği ihtimaline "Türkiye'nin içerisinde, Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı akla ziyan, deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler" diyerek cevap verdi.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin medyasına verdiği röportajda Türkiye'nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir 'işgal operasyonuna' dönüşmemesi gerektiğini söylemişti.  Macron "Afrin operasyonu hem Avrupalılar hem de daha geniş olarak müttefikler arasında tartışmaları ve karar vermeyi gerektiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.