Hava Durumu

Yıldırım'dan 'Sarraf' çıkışı

ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf'la ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Onun işi de karakolda doğru söyler mahkemede şaşar hesabına döndü. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Bu dava tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan 'Sarraf' çıkışı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışında konuştu, gündeminde ABD'deki davada tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf vardı. " Bunlar bir adamı almışlar konuşturuyorlar" diyen Yıldırım, "Onun işi de karakolda doğru söyler mahkemede şaşar hesabına döndü. İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor mahkeme deyince de korktum onun için ifademi değiştirdim diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım...' Alıcısı olursa... Buradan açıkça ifade ediyorum; bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır" ifadelerini kullandı.

CHP KADROLARI ABD'YE TAŞINMIŞ

Söz konusu davanın en hararetli takipçisinin CHP olduğunu belirten Yıldırım, "CHP kadroları Amerika'ya taşınmış. Orada bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri, alçakların davasına hiç gittin mi Hiç o mahkemelerde duruşmalara katıldın mı? Eğer milliysen, eğer yerliysen önce git bu şehitlerin davalarına katıl" dedi.

İÇİNİ DÖK RAHATLA

Başbakan Yıldırım, CHP liderinin yurt dışına para gönderme iddialarıyla ilgili gösterdiği belgelere de değindi. Yıldırım, "Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz. Saldırıların başrolünde Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.