Hava Durumu

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Bu yıl ilk kez uygulanan YKS'nin tamamlanmasının ardından ÖSYM sınav sorularını ve cevap anahtarını da açıkladı. İki gün süren maratonun ardından adaylar, ÖSYM'nin açıkladığı YKS sorularını ve cevap anahtarını inceleyerek tahmini netlerini hesaplayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2018 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, YKS'nin dün uygulanan TYT oturumu ile bugün düzenlenen AYT oturumunda adaylara yöneltilen soru kitapçıkları merkezin internet sitesinden erişime açıldı.

YKS soruları, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak ve yayınlanamayacak.

2018-YKS TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

2018-YKS ALAN YETERLİLİK TESTLERİ (AYT) SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

LİSANS İÇİN AYT'DEN 180 PUAN ALMAK ŞART

1 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayan AYT'ye ise 2 milyon 19 bin 853 aday başvuruda bulundu. Adaylar bu oturumda, alanlarına göre 160 sorunun olduğu dört testten istediklerini yanıtladı. AYT'de, 'Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1' (Türk Dili ve Edebiyatı'nda 24, Coğrafya-1'de 6, Tarih-1'de 10 soru), 'Matematik', 'Sosyal Bilimler 2' (Coğrafya-2 ve Tarih-2'den 11'er, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden 6, Felsefe Grubu'dan 12) ile 'Fen Bilimleri'nden (Biyoloji ve Kimya'dan 13'er, Fizik'ten 14) 40'ar soru yer aldı. Lisans programı seçeceklerin başvurduğu AYT'de tercih hakkı kazanabilmek için 180 barajını geçmek şart.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.