Hava Durumu

Yolcu otobüsü alev alev yandı! Çok acı haberler geliyor...

Balıkesir İvrindi'de seyir halindeki yolcu otobüsünde çıkan yangında 2'si çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Gözaltına alınan şoförün yolcuları tahliye etmediği, yangına rağmen yola devam ettiği öne sürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2019 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yolcu otobüsü alev alev yandı! Çok acı haberler geliyor...

Kamil Koç firmasına ait 64 LK 794 plakalı yolcu otobüsü, saat 13.30 sıralarında Edremit-Balıkesir istikametine seyrederken 22. kilometrede Balıkesir'in İvrindi ilçesi Gökçeyazı Jandarma Komutanlığı önünde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yandı.

34 yolcusu ve 3 personeli bulunan yolcu otobüsününde çıkan yangında 2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

BAZI ÖLÜMLER EZİLME NEDENİYLE OLMUŞ

Yangının otobüsün orta noktasında başladığı ve bazı ölümlerin panik sonucu ezilme nedeniyle olduğu belirtiliyor.

10 NUMARA YAĞ İDDİASI

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, 10 numara yağ kullandığı yönünde iddialar var. 

OTOBÜSÜ SÜRMEYE DEVAM ETTİ

NTV muhabiri Gökhan Gerçek, canlı yayında korkunç bir iddiayı paylaştı. Otobüs şoförünün, aracın alev almasına rağmen bir süre daha yoluna devam ettğini belirten Gerçek, şoförün alevler otobüsü kaplayınca ancak aracı durdurduğunu ve yolcuları tahliye edemediğini iddia etti.

Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü ancak otobüsün tamamı yandı.

VALİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA! 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, feci olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada üç yetişkin ve iki çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Yazıcı yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Yangın söndürüldü, hepimize geçmiş olsun. 34 yolcu, 3 de mürettebatı olan otobüs yangına maruz kalıyor. Sebebi henüz itfaiye tarafından raporlanmadı. İlk bilgiler teknik arıza. Ama ne yazık ki 3 yetişkin, iki tane de çocuğumuz hayatını kaybetti. Yolcularımızdan 15 tanesi farklı hastanelerimizde, 17 yolcumuzun da jandarma karakolunda ifadeleri alıyorlar. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan yok."

BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN KAHVE MAKİNESİNDEN ÇIKMIŞ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, şunları kaydetti: 
"Şoför ve muavinin verdiği bilgiye göre, kahve makinesinden çıkan yangın sonrası otobüs şoför tarafından sağa yanaştırılıyor ve sakince aşağı inilmesi söyleniyor. Otobüste 34 yolcu 3 de mürettebat 37 kişi varken, arabadan inenlerin toplam sayısı şu anda 29 olarak hesaplandı. Yani 5 tane insanımız arabada. Şu anda savcımız, olayın başında tespitleri yapıyor, otobüsten inmiş insanların, ulaşım firmasının listesiyle."

Çok fazla yaralı olmadığını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Ufak tefek yaralanmalar var hızlı inmekten kaynaklı. Hepsinin şu anda sakin bir şekilde ifadeleri alınıyor, otobüs şoförünün ve muavinlerin. Elim bir kaza. Vatandaşımız panikle araçtan inerken birbirlerini ezmesi ve yangının da hızla büyümesi sonucu burada hızlı bir sonuç alınıyor. İtfaiye grup amirliğimiz Edremit-Balıkesir yolu arasındaki Gökçeyazı beldemize 2 dakika içinde gelip müdahale ediyor. Fakat birbirlerini ezdiklerinden dolayı kapının önünde sıkışanlar, alevlerden kaynaklı, vatandaşlar tarafından kurtarılabilenler kurtarılıyor ama tahminlerimize göre 5 vatandaşımız burada, aracın içinde zehirli dumandan boğularak, daha sonrasında da alevlerin içinde kalarak vefat etmiş bulunmaktadır. Hepimizin başı sağ olsun."

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Yaralılardan Saniye Yılmaz, Dursun Ata, Elif Ata, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar, Atatürk Şehir Hastanesi'nde, Türkan Tansuoğlu, İhsan Ali Hamsioğlu, Elif Kurtar ve Sude Kurtar, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman ise İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yangında hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.