Hava Durumu

YSK Başkanı Sadi Güven: Her türlü hazırlığımız tamam

Seçimlerin 24 Haziran'a çekilmesi üzerine açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, daha önce de 56 günde seçim yapıldığını hatırlatarak, "Bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam. Bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıkları başladı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YSK Başkanı Sadi Güven: Her türlü hazırlığımız tamam

Güven, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve  milletvekilliği genel seçimine ilişkin kurum binası önünde gazetecilerin  sorularını cevapladı.

Bugün siyasi partilerin seçimlerle ilgili açıklamada bulunduklarını ve  seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması konusunda anlaşılmış gibi  durulduğunu dile getiren Güven, Türkiye Büyük Millet Meclisinden seçiminin  yenilenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Yasa çıktığı takdirde anayasa gereğince cumhurbaşkanı seçimiyle  birlikte iki seçimi birlikte yapacaklarını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"YSK olarak biz, bir seçim bittiğinde bir sonraki seçimin  hazırlıklarını yaparız. En az iki seçim için hazır malzemelerimiz olur,  yapılanmamızı tamamlarız. Şu anda da bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam.  Bundan sonraki aşamada genelgeler ve seçim takviminin hazırlanması ve yurt  dışındaki yapılanma işlemleri olacak. Bugün itibarıyla seçim takvimi hazırlıkları  başladı, bir iki gün içerisinde bunu tamamlayacağız. TBMM'den yasanın çıkıp  yayınlanmasını bekleyeceğiz. Sonra da süreci işleteceğiz. Sürecin işletilmesi  konusunda YSK açısından herhangi bir sıkıntı, süre sıkıntısı yoktur. Daha önceki  seçimlerde de biz 56 günde seçim yaptık. Bu seçimde de aynı şekilde seçimleri  yapacağız. Meclisten çıkması halinde yapılacak seçimlerin ülkemiz, milletimiz  için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği konusunda bir soru üzerine  Güven, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu Siyasi  Partiler Kanunu'nun 36. Maddesi, 298 sayılı Kanunu'nun da 14/11'de yazılı. Bizim  istikrar kazanmış ictihadlarımız da bu konuda var ve internet sitemizde yazılı.  Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği hususunu incelemek için siyasi  partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından evrakları,  kayıtları isteyeceğiz. YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkına sahip  olduğunu bu inceleme sonunda açıklayacağız. Mecliste seçimlerin yenilenmesi  kararı alınırsa kısa bir süre içerisinde incelememizi yapıp kamuoyuna duyururuz.  Şu an itibarıyla benim bilmem de mümkün değil."

YSK Başkanı Güven, seçim takvimine ilişkin bir soru üzerine ise seçim  takviminin bugün itibarıyla büyük ihtimalle hazırlandığını, TBMM'den yasa  çıktıktan sonra hemen yayınlayacaklarını belirtti.

Güven, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin aynı gün olacağı için  takvimi de aynı süreç içerisinde, birlikte hazırlamayı düşündüklerini sözlerine  ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.