Hava Durumu

Yunanistan'dan flaş karar! Türkiye kırmızı bültenle arıyordu

Yunanistan'da kısa süre önce gözaltına alınan ve Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı eski Kuşadası Marina Müdürü Haydar Mengi, 20 bin avro kefaletle serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan'dan flaş karar! Türkiye kırmızı bültenle arıyordu

Yunan medyasındaki haberlere göre, Selanik Diavata Cezaevinde tutuklu bulunan 62 yaşındaki Mengi'nin, tutukluluk haline itirazı Selanik İstinaf Mahkemesinde görüşüldü.

Mahkeme, adli kontrol ve yurt dışı yasağı koyduğu Mengi'nin, daimi ikamet yerinin Yunanistan olduğuna ve Avrupa'da yasal şekilde bulunduğuna hükmederek, Türkiye'nin hakkındaki iade talebi görüşülünceye kadar Atina'daki evinde kalmasını kararlaştırdı.

Mengi'nin, mahkemedeki ifadesinde, "Türkiye'de hakkında çıkarılan mahkûmiyet kararının siyasi olduğunu ve baskılar üzerine ülkeyi terk ettiğini"  iddia ettiği belirtildi.

Türkiye'ye iade talebine ilişkin belgelerin Türk makamları tarafından tamamlanmasının ardından yeni bir duruşma tarihi belirleneceği kaydedildi.

Mengi ayrıca, 24 Haziran'daki genel seçimlerde Demokrat Parti'den (DP)  milletvekili aday adayı olduğuna dair bir belge ibraz etti.

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı Mengi, hakkında dolandırıcılık ve gasp suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor. Mengi, geçen ay Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki Evzonos Gümrük Kapısı'nda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.