Hava Durumu

Yunanistan'dan Türkiye'ye haddi aşan sözler!

25 Mart Yunan milli bayramını fırsat bilip Türkiye'ye saldıran Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Yunan mücahitler 1821'de çok güçlü Osmanlı İmparatorluğu'nu bozguna uğrattılar. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821'de olduğu gibi bozguna uğratırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan'dan Türkiye'ye haddi aşan sözler!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 25 Mart Yunan mili bayramını fırsat görüp, Türkiye'ye karşı haddi aşan ifadeler kullandı. Kammenos, Yunanların 1821'de Osmanlı İmparatorluğu'na karşı bağımsızlık isyanının başlatmalarının 197'nci yıldönümünde "Yunan mücahitler 1821'de çok güçlü Osmanlı İmparatorluğu'nu bozguna uğrattılar. Büyük Osmanlı İmparatorlukları düşünenler, 1821'i hatırlamalıdır. Ulusal egemenliğimizden şüpheye teşebbüs edeni, 1821'de olduğu gibi bozguna uğratırız" dedi. Atina'daki askeri geçit töreninden sonra konuşan Kammenos, geçen 1 Mart'ta Meriç bölgesinde Türk devriyeleri tarafından yakalanan ve tutuklanan 2 Yunan askerinin derhal serbest bırakılmaları için dost ve müttefik ülkelere destek vermeleri çağrısında da bulundu.

ÇİPRAS'TAN DA BENZER İFADELER

Ege'de Sakız adasının kuzeybatısında bulunan Psara adasındaki milli bayram törenine katılan Başbakan Aleksis Çipras da 2 Yunan askerine değindi ve Yunanistan'a geri dönmeleri için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirtti. Çipras konuşmasında "Türkiye, Ege'de yasadışı davranışlara son vermeli, Yunanistan ve Kıbrıs'ın egemenlik haklarına saygı göstermelidir. Tahrikler ve milliyetçi söylemler 21'inci yüzyılda bir halkın refahı ve gelişmesinin teminatı değildir. Komşularla işbirliği, karşılıklı saygı ve anlaşmazlıkların çözümü için sürekli gayret gereklidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.