Hava Durumu

Yunuseli Havalimanı işlevsellik kazanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Bursalılar tarafından Yenişehir Havalimanı'ndan daha çok kullanıldığını belirterek, uzun yıllardır kullanılmayan Yunuseli Havalimanı için özel projelerinin olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunuseli Havalimanı işlevsellik kazanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yunuseli Havalimanı ile ilgi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bursalıların Yenişehir Havalimanı'ndan çok Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandığını dile getiren Başkan Aktaş, "Yunuseli Havalimanı şehrin ortasında kalmış ve Yenişehir'e havalimanı yapılmıştı. Oranın işler kılınması için Recep Başkan çok ciddi çalışmalar yapmış fakat nihai olarak amacına ulaşamamıştı. Sabiha Gökçen Havalimanı bizim için de büyük hizmet yapıyor. Oraya servislerimiz 45 dakikada ulaşıyor. Hatta servisin direk gitmesi yerine Gemlik ve Orhangazi'ye de hizmet vermesi açısından belediyelerimizin talepleri oldu" dedi.

YUNUSELİ HAVALİMANI PROJELERİ

Yunuseli Havalimanı'yla alakalı projeleri yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Aktaş, "Uçuş okulu olabilir. Özel uçakların inmesiyle alakalı geliştirme yapılabilir. Yunuseli Havalimanı'nın kısa metrajlı uçuşlarda katkısı olabilir" diye konuştu.

ULAŞIM KONUSU

Bursa'da ulaşım konusunda da çalışmalarını aktaran Başkan Aktaş, 25 tane kavşak belirlediklerini kaydetti. Başkan Aktaş, "Çok seri başlıyoruz. Bursa merkezde bu kavşaklarda fiziki iyileştirme ve reorganizasyon yapacağız. Çalışmaları gece yaparak kısa sürede hayata geçireceğiz. Yüzde 40-50 oranında rahatlamaya sebep olacak. Ulaşım sadece kavşaklardan ibaret değil, metrodan ibaret değil, halk otobüslerinden değil, belediyenin sarı otobüslerinden değil. Ulaşımın bir sürü ayağı var" şeklinde konuştu.

'BURSA'YI YENİDEN İNŞA ETMEK İSTİYORUM'

54 gündür görevde olduklarını vurgulayan Aktaş, "Bazı gittiğimiz yerlerde 3 sene önce verilen sözleri hatırlatıyorlar. Biz işin rantablitesine bakıyoruz. Bütçe gerçekliğiyle bunu yapmak istiyoruz. Canım her gece Bursa'yı yıkıp ertesi gün inşa etmek istiyor. Ama samanlıkta yatıp padişah rüyası görülmez" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.